Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Συγκεντρώνεται υλικό για το Μουσείο Συγκοινωνιών

Λάτρεις της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και των οχημάτων, συγκρότησαν μία ομάδα πριν από 20 χρόνια και με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Χρόνη, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνουν φωτογραφικό υλικό και οχήματα με στόχο να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Μεταφορικών Μέσων στην Αθήνα, όπως αυτά που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ομάδα Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα «Οι φίλοι του Λεωφορείου», κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα παλαιά λεωφορεία, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και μαρτυρίες που θα βοηθήσουν στη συγγραφή της ιστορίας των μεταφορών και της ελληνικής αμαξοποιίας στην Ελλάδα. 

Ο αριθμός των φωτογραφιών που έχουν συγκεντρώσει αγγίζει τις 35.000!

Στην ομάδα συμμετέχουν επαγγελματίες από όλους τους χώρους (δικηγόροι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί κ.ά.) και πρωταρχικός τους στόχος είναι η καταγραφή της ιστορίας των χερσαίων συγκοινωνιών στη χώρα. 

Σήμερα έχει στην κατοχή της, μετά από δωρεές ιδιωτών, αυτοκινητιστών και συγκοινωνιακών φορέων, λεωφορεία, τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο που τους έχει παραχωρηθεί, από τις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) στο πρώτο ιστορικό γκαράζ των τραμ της Αθήνας, στο Γκάζι. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου