Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα: To σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το κυκλοφοριακό - Τρένα, λεωφορεία, τραμ και πάρκινγκ

Την αξιοποίηση και την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στάθμευσης εκ περιτροπής χωρίς αντίτιμο και δημιουργία πάρκινγκ περιλαμβάνει η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας. Το ζήτημα απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής προβλέπει ενιαίο φορέα δημοσίων μεταφορών που θα περιλαμβάνει και τον προαστιακό, αστικά λεωφορεία και μίνι μπας, αλλά και σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τραμ περιλαμβάνει η πρόταση της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό που τέθηκε χθες σε διαβούλευση από τους φορείς της Πάτρας., ενώ υπήρχε και μία έκπληξη από τα παλιά: Η γραμμή του τραμ να συνδέεται με αναβατόριο μέσω των σκαλιών της Αγίου Νικολάου, όπως γράφει η Πελοπόννησος.

Η εισήγηση έφερε την υπογραφή του αντιδημάρχου Παύλου Στάμου. Όπως επισημάνθηκε τα όποια μέτρα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο θα είναι χωρίς αντίτιμο. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο και στον σταθμό υποδοχής σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ. 

Προτείνεται ακόμη η εκ περιτροπή στάθμευσης στους δρόμους από Ζαΐμη μέχρι Τσαμαδού και από Όθωνος Αμαλίας μέχρι Καραϊσκάκη αλλά και η εφαρμογή μίας ώρας εκ περιτροπής στάθμευσης στην Έλληνος Στρατιώτου. 

Για την εκ περιτροπής στάθμευση ο έλεγχος θα γίνεται με κάρτα από ημερήσιο ωροδείκτη αλλά και από δημοτικούς υπαλλήλους σε συνεργασία με την αστυνομία. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER