Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Tρία λεωφορεία θα αγοράσει η ΡΟΔΑ

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα είχαν, με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, εκπρόσωποι της Διοίκησης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΡΟΔΑ, ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και της προετοιμασίας που γίνεται ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο της τη νέα τουριστική περίοδο.

Καταρχήν, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς, ο Αντιπρόεδρός της κ. Γιώργος Σαρικάς και ο Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Φώτης Καραμανώλης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρία ήταν τα ζητήματα που έθιξαν στο Δήμαρχο οι αρμόδιοι της ΡΟΔΑ:

Το πρώτο έχει να κάνει με την επικείμενη αγορά τριών λεωφορείων από την Επιχείρηση που μαζί με τα δύο που θα έρθουν από ΕΣΠΑ μέσα στο Μάρτιο, θεωρείται ότι θα είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν. 

Στη συνέχεια, συζήτησαν για τη συντήρηση των κτιρίων και των μηχανουργείων της ΡΟΔΑ με τη Διοίκησή της να προτείνει να εκπονηθεί μία μελέτη από το Δήμο.

Το τελευταίο έχει να κάνει με ένα θέμα που είναι σημαντικό τόσο για το Δήμο όσο και για την Επιχείρηση και αφορά στη συντήρηση των στάσεων. 

Ως γνωστόν, αυτές από τη ΡΟΔΑ έχουν περάσει στο Δήμο ο οποίος, έπειτα από διαγωνισμό τις ανέθεσε σε ιδιώτη να τις συντηρεί και να τις εκμεταλλεύεται, ωστόσο προέκυψαν προβλήματα με την Εταιρία, έγινε νέος διαγωνισμός που απέβη άγονος και, έτσι, τώρα οι στάσεις παραμένουν ασυντήρητες. 

Φαίνεται να υπάρχει μία σκέψη ο Δήμος να επιστρέψει πάλι τις στάσεις στη ΡΟΔΑ να τις συντηρεί και να τις εκμεταλλεύεται η Επιχείρηση, κάτι, ωστόσο, που θα εξεταστεί από τη νομική υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε δεκτικός σ’ αυτά που του έθεσαν οι αρμόδιοι και μάλιστα τους προέτρεψε να βιαστούν, ενώ συμφώνησε με τη συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η Επιχείρηση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER