Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκαν βλήματα στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στη σύναψη σύµβασης µε το Τάγµα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) προκειμένου να εκκαθαρίσει από πολεμικό υλικό το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης προχώρησε η Αττικό Μετρό μετά την ανακάλυψη βλήματος σε εργοταξιακό χώρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Δι@ύγεια», η εταιρεία καλεί το ΤΕΝΞ για «την εργασία έρευνας – εκκαθάρισης υπολειµµάτων πολεµικού υλικού στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος και σε τµήµα του Αµαξοστασίου Πυλαίας», σε μία έκταση επτά στρεμμάτων, μέσω μίας μικρής σύμβασης των 5.120 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, καθώς «η κατασκευή του Αµαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σηµαντικό τµήµα του έργου, καθοριστικής σηµασίας στην εξέλιξη του συνολικού χρονοδιαγράµµατος» είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα και εκκαθάριση από το ΤΕΝΞ ενός χώρου 2,5 στρεμμάτων «προκειµένου να συνεχισθούν µε ασφάλεια οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, µε τις το δυνατόν µικρότερες καθυστερήσεις».

Όπως σημειώνεται, «κατά τη διάρκεια εκσκαφών στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος εντοπίσθηκε εκ νέου υπόλειµµα πολεµικού υλικού και είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα – εκκαθάριση του χώρου από την αρµόδια υπηρεσία ΤΕΝΞ, σε έκταση συνολικού εµβαδού 4.600 τ.µ. της πρόσβασης της προς το Αµαξοστάσιο (περιοχή Cut & Cover) και στον παρακείµενο χώρο του πλυντηρίου του Αµαξοστασίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το υπουργείο Υποδομών έστειλε το ΤΕΝΞ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς κατά τη διάρκεια του έργου της «Αναβάθμισης αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης» βρέθηκαν δύο παλιές βόμβες, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί, σε βάθος 2 ως 2,7 μέτρων, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών. 

Στις 13 Ιανουαρίου 2014, το ΤΕΝΞ εντόπισε και απενεργοποίησε δύο ακόμη βόμβες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικής προέλευσης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER