Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Λαμπραντόρ μετακινείται μόνο του στο Σιάτλ ...με λεωφορείο

Το Σιάτλ είναι μία φιλική πόλη για τα ζώα, τα οποία γίνονται δεκτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συνοδευόμενα, συνήθως, από το αφεντικό του. Όμως η Eclipse, ένα μαύρο λαμπραντόρ, δεν χρειάζεται συνοδό.

Εδώ και μερικές εβδομάδες παίρνει μόνη της το λεωφορείο από μία στάση κοντά στο σπίτι της, στη γειτονιά Μπελτάουν, για να πάει μέχρι το πάρκο των σκύλων της περιοχής, που βρίσκεται τέσσερις στάσεις μακριά. Οδηγοί και επιβάτες την έχουν συνηθίσει και το επιβεβαιώνουν.

Ο Μάιλς Μοντγκόμερι, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού KISW, βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στο λεωφορείο, όταν είδε στον διάδρομο ένα μαύρο λαμπραντόρ να κατευθύνεται προς την άδεια θέση, δίπλα του.

«Πηδάει και κάθεται, κι εγώ αρχίζω να την χαϊδεύω και ο τύπος που κάθεται δίπλα μου μού λέει 'α ναι, είναι ο σκύλος που παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο για το πάρκο των σκύλων, μόνος του'».

Καθώς το λεωφορείο προχωρούσε, ο Μοντγκόμερι συνειδητοποίησε ότι το σκυλί ήταν όντως μόνο του και κοίταζε εντατικά από το παράθυρο.

«Άρχισε να κουνά την ουρά της όταν είδε τη στάση της. Μετά πήδηξε από το κάθισμα, κατέβηκε από το λεωφορείο και έτρεξε προς το πάρκο».

Ο Μοντγκόμερι ήταν ο πρώτος που ανέφερε το περιστατικό από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, προκαλώντας έκπληξη, αλλά και δυσπιστία. «Ήταν δύσκολο να πείσω τους ανθρώπους ότι αυτό που είδα συνέβη πραγματικά» είπε.

Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς της πόλης του Σιάτλ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε την ιστορία.

Ο ιδιοκτήτης της Eclipse δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι δεν τον πειράζουν οι αυτόνομες δραστηριότητές της.

«Χωρίζουμε. Ανεβαίνει στο λεωφορείο χωρίς εμένα, και βρισκόμαστε μετά στο πάρκο. Περίπου μία φορά την εβδομάδα παίρνω ένα τηλεφώνημα. 'Γεια, έχω τον σκύλο σου εδώ...πρέπει να λέω κάθε φορά 'Οχι, όλα καλά'».

Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Θα ήταν ασφαλέστερη εάν μπορούσε να κρατά τον ιδιοκτήτη της από το λουρί» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER