Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παράνομη και στη Γαλλία η Uber – Αυστηρές ποινές από 1/1/2015 στους παραβάτες

Παράνομη και στη Γαλλία η αμερικανική Uber, με την κυβέρνηση να προχωρά στην υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων, ακόμη και με ποινές φυλάκισης.

Ειδικότερα, η Γαλλία προχώρησε σε κινήσεις που θα απαγορεύσουν την λειτουργία των υπηρεσιών της Uber Technologies, απειλώντας μέχρι και με ποινές φυλάκισης τους παραβάτες. 

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί νέο πλήγμα για την υπηρεσία, που επιτρέπει την χρήση οδηγών, χωρίς επαγγελματική άδεια ταξί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα παραδοσιακά ταξί.

Η υπηρεσία Uber, η Uberpop, όπως ονομάζεται, κρίθηκε «παράνομη» στην Γαλλία και η χώρα θα αυστηροποιήσει τις ποινές για τέτοιου είδους υπηρεσίες, με νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που τα συνδικάτα αυτοκινητιστών ταξί ξεκινούσαν διαμαρτυρία, σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπές που κινούνταν αργά, απειλώντας έτσι με κυκλοφοριακό χάος τη γαλλική πρωτεύουσα. Την διαδήλωση εξήγγειλαν 3 συνδικάτα ταξί στο Παρίσι. «Ελάτε μαζί μας μαζικά για να προστατεύσουμε τις δουλειές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ένωσης Taxis de France. 

Η υπηρεσία που φέρνει τους οδηγούς, χωρίς επαγγελματική άδεια, σε επαφή με τους πελάτες, θα τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ, δήλωσε. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER