Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Οδηγός «Διάσωσης για λεωφορεία» από τη MAN

Η ΜΑΝ προσφέρει τους νέους «Οδηγούς Διάσωσης» για τα λεωφορεία της που παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα σωστικά συνεργεία σε περίπτωση ατυχήματος.
Η εταιρεία MAN προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στα σωστικά συνεργεία να ενημερωθούν σχετικά με την ασφαλή και έγκαιρη διάσωση των επιβατών στα λεωφορεία της μέσω ενός «Οδηγού Διάσωσης» που προσφέρει.

Τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής είναι επιφορτισμένα με την έγκαιρη διάσωση των επιβατών ενός οχήματος στην περίπτωση που αυτοί έχουν εγκλωβιστεί εντός αυτού λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Προκειμένου να συμβάλλει στην βελτίωση του έργου τους, η MAN παρέχει πλέον σχετικές, σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για τα τουριστικά όσο και για τα αστικά λεωφορεία της.

Παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης, στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος όπου εμπλέκονται, απαιτούνται ειδικές γνώσεις από τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο –συνήθως μεγάλος- αριθμός επιβατών τους. 

Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες τόσο σε έγγραφο όσο και σε βίντεο και προσφέρουν λύσεις αναφορικά με την πιο γρήγορη πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος…
Χαρακτηριστικά ερωτήματα που αντικατοπτρίζουν τη δυσκολία στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων είναι τα εξής:
  • Πως απενεργοποιείς τον κινητήρα του οχήματος και μάλιστα, ανάλογα με τον τύπου του καυσίμου του (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ο.κ.) ;
  • Ποια είναι η ποιο γρήγορη διαδικασία πρόσβασης στο εσωτερικό του οχήματος;
  • Πως μπορεί να ανυψωθεί ένα λεωφορείο προκειμένου να απεγκλωβιστούν επιβάτες που ενδεχομένως έχουν παγιδευτεί από κάτω;
Όλα όσα προαναφέραμε είναι και ο λόγος που η MAN προσφέρει τους ειδικούς «Οδηγούς Διάσωσης» για τα φορτηγά και τα λεωφορεία της, ειδικά για χρήση από τα εξειδικευμένα σωστικά συνεργεία.

… τους ασφαλέστερους τρόπους για την απενεργοποίηση του κινητήρα του οχήματος ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιεί…
Σε αυτούς τους Οδηγούς, απαριθμούνται πολλαπλά σενάρια απεγκλωβισμού των επιβατών, με το όχημα να βρίσκεται ακινητοποιημένο τόσο σε όρθια θέση όσο και στο πλάι ενώ παρέχονται και εξειδικευμένες πληροφορίες αναφορικά με το σύστημα μετάδοσης τους για οποιοδήποτε τύπο καυσίμου και αν χρησιμοποιείται.

… ή τις βέλτιστες πρακτικές για την μετακίνηση του λεωφορείου προκειμένου να απεγκλωβιστούν επιβάτες που τυχόν βρίσκονται από κάτω.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά δεδομένα τόσο σε μορφή βίντεο όσο και ως έγγραφα στην Αγγλική ή την Γερμανική γλώσσα, στην ιστοσελίδα: www.asp.mantruckandbus.com0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER