Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Deal ΕΛΤΑ με Μαρινόπουλο για αγορές με άτοκη πίστωση

Δύο σημαντικές συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ πέτυχαν τα ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες καταφέρνοντας, σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να διασφαλίσουν καλύτερους όρους στην πρώτη περίπτωση για τους πελάτες τους και στη δεύτερη για το προσωπικό της εταιρείας. 

Δύσκολη η πρόσβαση στις τράπεζες για μεγάλο αριθμό συνταξιούχων 
Μια σημαντική συμφωνία που απευθύνεται στους συνταξιούχους, οι οποίοι παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους στο σπίτι από τον ταχυδρόμο, ξεκίνησαν να υλοποιούν και τα ΕΛΤΑ. 

Πρόκειται για μία σύμπραξη με το δίκτυο καταστημάτων Μαρινόπουλος από τα οποία οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν τις αγορές, με πίστωση, άτοκα.

Οι συνταξιούχοι που το επιθυμούν με πάγια εντολή προς τα ΕΛΤΑ ορίζουν ένα ποσό (το οποίο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους), για ισόποσες αγορές από τα σουπερμάρκετ του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ΕΛΤΑ εκδίδουν και παραδίδουν στον συνταξιούχο την κάρτα άτοκων αγορών «ΕΛΤΑ CLUB» η οποία θα χρησιμοποιείται στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα σουπερμάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, χρησιμοποιώντας για τη συναλλαγή της κάρτας τους. Το ποσό που αντιστοιχεί στην οφειλή του μήνα θα παρακρατείται άτοκα από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι από τους περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ η μεγάλη πλειοψηφία έχει μικρά μηνιαία εισοδήματα, που πολλές φορές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Επιπλέον ένας σημαντικός αριθμός των συνταξιούχων αυτών δεν έχει καν τη δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής πιστωτικής κάρτας καθώς βρίσκεται εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω ηλικίας και ύψους εισοδήματος, ή, σε πολλές περιπτώσεις λόγω χρεών.

Τα ΕΛΤΑ έχουν ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή να δέχονται αιτήσεις για την έκδοση της κάρτας ΕΛΤΑ CLUB, ενώ να σημειωθεί ότι καθώς δεν πρόκειται για πιστωτική κάρτα, αλλά για κάρτα αγορών, για την έκδοσή της δεν ζητούνται φορολογικά ή άλλα στοιχεία. 

Εργαζόμενοι Ο.ΣΥ. Α.Ε.
Η συμφωνία που πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες, στην οποία ανήκουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, εξασφαλίζει στο προσωπικό της μόνιμη έκπτωση της τάξης του 20% για τις αγορές που θα πραγματοποιούν από τα super market της αλυσίδας Σκλαβενίτη.


Προκειμένου να εξασφαλίζουν την έκπτωση οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ θα λαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν, διατακτικές τις οποίες θα χρησιμοποιούν για τις αγορές τους από τα καταστήματα Σκλαβενίτη. 

Συγκεκριμένα για την απόκτηση των διατακτικών θα γίνεται παρακράτηση των χρημάτων από τη μισθοδοσία, για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, και θα λαμβάνουν μια διατακτική η αξία της οποίας θα είναι το ποσό της παρακράτησης, προσαυξημένο κατά 20%. 

Για παράδειγμα, παρακράτηση ποσού 80 ευρώ θα οδηγεί σε έκδοση διατακτικής αξίας 100 ευρώ, με την οποία ο εργαζόμενος θα μπορεί να κάνει αγορές ισόποσης αξίας.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε το προεδρείο του Σωματείου των Τεχνικών της ΟΣΥ, καθώς χρειάστηκε να ξεπεραστούν σημαντικά εμπόδια, κατά κύριο λόγο τεχνικού χαρακτήρα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER