Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η τροπολογία των Βουλευτών της ΝΔ για τον ΟΑΣΘ

Κοινή δήλωση της Ε. Ουζουνίδου, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ και των Βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ι. Γαϊτάνη, Α. Κουράκη και Δ. Χαραλαμπίδου

“Η κυβέρνηση απέδειξε ήδη με τις ΚΥΑ του Αυγούστου και την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ότι στηρίζει το διαχρονικό σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου και των επιβατών που βρίσκεται πίσω από την παρούσα λειτουργία του ΟΑΣΘ.

Την ίδια απαράδεκτη στήριξη στον ΟΑΣΘ συνεχίζει να παρέχει και με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Πραγματικά προκλητική, όμως είναι η τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο, σχετικά με την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών του Οργανισμού, οι οποίες αυτή τη στιγμή ανέρχονται για το διάστημα 1-1-2012 έως 30-4-2014 σχεδόν σε 11 εκατομμύρια Ευρώ. 

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από την πρόσφατη ρύθμιση των εκατό δόσεων, η Νέα Δημοκρατία ζητάει να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στον ΟΑΣΘ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, μέχρι τις 31-12-2017, αν καταβάλει απλώς μηνιαία το 2,75% των οφειλών στο ΙΚΑ. 

Καταρχάς, ο ΟΑΣΘ θα εισπράξει μέχρι 3-12-2014 το σύνολο της αντισταθμιστική καταβολής από το δημόσιο για το 2012, με το οποίο θα έπρεπε να εξοφληθούν άμεσα τουλάχιστον οι ασφαλιστικές οφειλές για το αντίστοιχο έτος. 

Επιπλέον, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση από το βάρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης, ο ΟΑΣΘ θα όφειλε τουλάχιστον να δεσμευθεί για την μη καταβολή μερίσματος στους μετόχους πριν από την οριστική εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Πόσο μάλλον που επιπρόσθετα στην χαριστική ρύθμιση, διαγράφονται και οι προσαυξήσεις και οι ρυθμισμένες δόσεις είναι άτοκες. 

Όσοι νομίζουν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα δεσμεύσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά νυχτωμένοι.”0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER