Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παρίσι: Τα ταξί ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τις εισόδους της πόλης

Κάλεσμα στα ταξί να κλείσουν στις 5 το πρωί της Δευτέρας τις εισόδους του Παρισιού απηύθυναν τα συνδικάτα τους μετά την απόφαση του Εμποροδικείου να μην απαγορεύσει το σύστημα της Uber το οποίο εφαρμόζεται στην πόλη και προκαλεί την αντίδραση των επαγγελματιών. 

Τα μπλοκαρίσματα των δρόμων αναμένεται να γίνουν αρχικά στο αεροδρόμιο Roissy, στο Orly και στο Porte de Saint-Cloud και να επεκταθούν και σε άλλους δρόμους στη συνέχεια, προκαλώντας χάος στη γαλλική πρωτεύουσα. 

"Αυτό γίνεται για να πούμε όχι στην αδικία, όχι στην παράνομη εργασία», ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ανεξάρτητων παριζιάνικων ταξί (FTI75) στη σελίδα της στο Facebook . 

Το Εμπορικό Δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του από το εύρημα ότι τα διατάγματα του νόμου που διέπουν τη δραστηριότητα των ταξί με οδηγό δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Η εφαρμογή Uber που έφτασε πλέον και στη χώρα μας, προκαλεί τις αντιδράσεις των επαγγελματιών ανά τον κόσμο. Η Uber λειτουργεί ως μεσάζων μέσω smartphone, μεταξύ του ταξί και του πελάτη. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER