Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Γιάννης κερνά και... Γιάννης πίνει»: Για καθαρό ξεπούλημα μιλούν οι εργαζόμενοι στ’ αεροδρόμια

Για καθαρό ξεπούλημα μιλούν οι εργαζόμενοι στ’ αεροδρόμια 
Για Γερμανικούς ομίλους τουριστικών και οικονομικών συμφερόντων οι οποίοι «βάζουν τη μπότα τους» στα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας κάνει λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Τοπικός Σύλλογος εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: 
«Tην 26/11/2014, με την κοψοχρονιά παράδοση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε επενδυτικά σχήματα που ελέγχονται εξ’ ολοκλήρου από γερμανικά συμφέροντα, έγινε ένα ακόμη βήμα στην ολοκληρωτική παράδοση της χώρας μας.

Η ανάδειξη της Fraport ως νικήτριας στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων επιβεβαιώνει το τελικό στόχο που είχε, ευθύς εξ αρχής, επιδείξει το Βερολίνο για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υποδομών της Ελλάδας, κατά την εκκίνηση του προγράμματος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση για διεύρυνση του οικονομικού χώρου του Βερολίνου σε μία συγκυρία που παραπέμπει στον κατακτητικό ιμπεριαλισμό των τελών του 19ου αιώνα.

Άλλωστε βασικός τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη διαδικασία διαμόρφωσης του σχεδίου αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων ήταν η Lufthansa Consulting, θυγατρική του ομώνυμου αεροπορικού ομίλου, η οποία είχε προσληφθεί στις αρχές του 2012. Σημειωτέον ότι στη Fraport, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, συμμετέχει με ποσοστό 8,5% η Lufthansa. "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" δηλαδή! Μπράβο στην ηθικά συγκροτημένη εικόνα που δείχνουν οι διαχειριστές του Εθνικού μας Πλούτου άρα και του μέλλοντός μας.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες υποδομές και, υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό κορβανά ενώ δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν πολλές – ολιγοέξοδες- δυνατότητες για άμεση αύξηση της αποδοτικότητάς τους.

Η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport - Slentel υπερνίκησε τους υπόλοιπους διεκδικητές, προσφέροντας στο ΤΑΙΠΕΔ εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και ετήσια αμοιβή ύψους 22,9 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές για τα 7+7 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου).

Τα έσοδα που εξαγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ από την ιδιωτικοποίηση είναι κατά πολύ λιγότερα από τα καθαρά έσοδα των κρατικών αεροδρομίων, ενώ η εκμετάλλευσή τους από τη σύμπραξη ελληνικών και ξένων μονοπωλίων θα επιφέρει απώλεια των εσόδων που συνεισέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό, αυξάνοντας παράλληλα τα τέλη και τα ναύλα, τα οποία θα περάσουν στην πλάτη του επιβατικού κοινού.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έχει συμβεί με τις παραχωρήσεις για τους μεγάλους οδικούς άξονες, όπου τα διόδια έχουν πολλαπλασιαστεί.
Μέσα στην πρώτη 5ετία, ο επενδυτής θα κάνει απόσβεση της προσφοράς του ενώ όσα εισπράξει την επόμενη 35ετία, θα αποτελούν καθαρό κέρδος.

«Εκεί, όμως, που πρέπει να εστιάσουμε και εκείνο που πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να προσέξουν ιδιαίτερα, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος, είναι η γκετοποίηση του τουρισμού από εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Μετά την παραχώρηση των αεροδρομίων μας σε γερμανική εταιρεία, θ' ακολουθήσουν νέες συμφωνίες με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, tour operators της ξένης αυτής χώρας, με αποτέλεσμα ό,τι εισπράττεται από την τουριστική κίνηση των νησιών μας, να εισρέει στα γερμανικά ταμεία.

Επομένως το σχέδιο είναι ένα: το χρήμα που βγαίνει από τα γερμανικά ταμεία, να επιστρέφει σ' αυτά. Όταν κατασκευαζόταν το «Ελ. Βενιζέλος», είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Όχι μόνο για τον τριπλασιασμό του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, λόγω ακριβών τελών, αλλά και για αντίστοιχες αυξήσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Όπερ και έγινε.

Πρωτίστως όμως τίθεται θέμα αποκλεισμού των Δωδεκανήσων, της Θράκης και του Β. Αιγαίου και γενικότερα όλων των περιοχών εκείνων όπου παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια στην Κοινοπραξία ξένων συμφερόντων.

Ο κ. Καμένος επισκέφθηκε πρόσφατα….το νησί της Ρόδου και προέβη σε δηλώσεις που αφορούν το ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου και των υποδομών. Ο κ. Καμένος μίλησε για εθνικώς καταστροφική κυβερνητική πολιτική στο θέμα της παραχώρησης των Αεροδρομίων, των εθνικών υποδομών και του εθνικού πλούτου.

Το κόμμα του και ο ίδιος θεωρούν πως η παραχώρηση των αεροδρομίων και των λιμανιών σε ιδιώτες θα επιφέρουν όχι απλώς μείζονος κλίμακας οικονομικούς κινδύνους αλλά και ανάλογους κινδύνους ασφαλείας για τον Τόπο και την Χώρα.

Η πώληση του αεροδρομίων με μ.ο. 90 εκ ευρώ ανά αεροδρόμιο περίπου αποτελεί εθνικό και οικονομικό φιάσκο. Αυτό γιατί τα ετήσια καθαρά κέρδη του αεροδρομίου της Ρόδου ανέρχονται στα 15 εκ ευρώ ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις της τάξεως των 40 εκ για την επέκταση του αεροσταθμού.

Η ζημία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι η πώληση του αερολιμένα θα συνοδεύεται με ρήτρα πλήρους αποκλεισμού εκμετάλλευσης του επίσης μεγάλου αεροδρομίου των Μαριτσών. Ενώ για τα σαράντα και πλέον χρόνια της παραχώρησης δεν θα έχει δικαίωμα η Ελληνική πολιτεία να κατασκευάσει άλλο αεροδρόμιο εντός του νησιού.

Ο κ. Καμένος και όσοι διαφωνούν κάθετα με τη μνημονιακή πολιτική αντιλαμβάνονται την προφανή αλήθεια ότι ο έλεγχος των βασικών υποστηρικτικών δομών της οικονομίας από τρίτους μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές και κοινωνικές περιπέτειες τη στιγμή που το συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο γίγνεσθαι φέρνει ολόκληρους λαούς και κράτη σε αδιέξοδα επικίνδυνα για την ίδια την ανεξαρτησία τους. Βλέπουμε τις προσβολές που δέχεται ο ελληνισμός της Ελλάδας και της Κύπρου να αντιμετωπίζονται με μια χλιαρότητα που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητη.

Η οικονομίστικη λογική των σημερινών κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου έχει οδηγήσει όσους μας επιβουλεύονται όχι προ των πυλών αλλά εντός των τειχών. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όσο αποδομείται ο εθνικός χαρακτήρας των βασικών οικονομικών μας πυλώνων τόσο εκτιθέμεθα σε καταστάσεις που μπορεί να φέρουν εθνικές τραγωδίες.

Το δε ιδεολογικό υπόβαθρο, δηλαδή η αρχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όχι απλά ψευδοθεώρημα αλλά φτηνή δικαιολογία για τη δειλία κάποιων «διαπραγματευτών». Απόδειξη αυτού είναι ο καθαρά εθνικός χαρακτήρας - και όχι ότι ότι αλλά ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ - των εταιριών που βάζουν τη μπότα τους αντί πινακίου φακής επάνω στην εθνική μας περιουσία μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση για διεύρυνση του οικονομικού χώρου του Βερολίνου, σε μία συγκυρία που παραπέμπει στον κατακτητικό ιμπεριαλισμό των τελών του 19ου αιώνα. Είναι η παραλλαγή του Ζωτικού χώρου "Lebensraum" η επιδίωξη του οποίου σε μια όχι και τόσο μακρινή εποχή αιματοκύλισε όλο τον κόσμο.

Σήμερα ζούμε έναν οικονομικό πόλεμο έναν πραγματικό αρμαγεδδώνα σε όλες τις ανθρώπινες αξίες εκτός από αυτό το κέρδος ορισμένων. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να ολοκληρώσει αυτό το άρρωστο σχέδιο ενώ πρέπει να απαιτήσουμε από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους λαού να σχηματίσουν ένα εθνικό μέτωπο με ουσιαστικές κόκκινες γραμμές και όχι να τα παραχωρούν όλα εκτός από την καρέκλα της εξουσίας.

Επίσης κάποιοι λειτουργοί της τέταρτης εξουσίας που προπαγανδίζουν άκριτα αυτές τις μεθοδεύσεις καλό είναι να ελέγχουν τις πηγές του (όπως άλλωστε προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία) πριν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε.

Δεν μπορεί κάποιος που δημοσιεύει αναλήθειες και δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και προσδοκίες να επικρίνει τη στάση ανθρώπων που αγωνίζονται με συνέπεια. Ας μάθει πρώτα καλά τη δουλειά του και ύστερα να γίνεται τιμητής των πάντων.

Συγχαρητήρια στον κ Καμένο και τους ΑΝΕΛ για τις θέσεις που πήραν και ευχόμαστε να συνεχίσουν μαζί με όλους τους Έλληνες που αντιλαμβάνονται και κατανοούν, τον αγώνα ανάσχεσης της εθνικής μειοδοσίας.

Στη γενική απεργία της 27ης Νοε. 2014 της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και η ΟΣΥΠΑ ως συνδικαλιστικός κλάδος πιστεύοντας πως τα πράγματα έχουν όντως φθάσει στα όρια τους. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεται πλέον ολόκληρη η Χώρα στα χέρια ολίγων κερδοσκόπων που για περιστασιακά κέρδη ίσως να μην διστάσουν να παίξουν με το μέλλον του Ελληνικού Λαού. Βλέπουμε αυτή την αλήθεια ήδη να υλοποιείται στην ελληνική πραγματικότητα.

Τα εκατομμύρια ανέργων και οι εκατοντάδες χιλιάδων κλειστές ελληνικές επιχειρήσεις το μαρτυρούν αδιάψευστα. Δεν χρειάζεται κανείς να πει για τα κλειστά νοσοκομεία, τα κλειστά σχολεία, τα χιλιάδες κενά στην Εκπαίδευση αλλά και τους αστέγους στους δρόμους, τους απόρους που έχουν γίνει πλέον πολλές δεκάδες χιλιάδων, καθώς και το 40% των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Που οδηγεί αυτή η πορεία; Μα εκεί από όπου είχε ήδη αρχίσει: στην πλήρη απαξίωση της Χώρας και των κατοίκων της.

Ας θυμηθούμε τις πρωθυπουργικές δηλώσεις του 2010, περί διεφθαρμένων Ελλήνων, τα προπαγανδιστικά του ξένου, και δη του γερμανικού, τύπου για την αναξιοπιστία των Ελλήνων…

Ας θυμηθούμε τις φοβερές εκείνες δηλώσεις των καθώς πρέπει βορείων για τα γουρούνια του Ευρωπαϊκού Νότου και θα καταλάβουμε γιατί με αυτό το αποικιοκρατικό ξεπούλημα απαξιώνεται και περιθωριοποιείται όχι απλά η Ελληνική Επαρχία αλλά και ολόκληρη η ΧΏΡΑ. 

Προτρέπουμε τον κόσμο να μην αγοράσει το παραμύθι που του πουλάνε για τη-δήθεν- ανάπτυξη και να αντιδράσει, να αντισταθεί όπως πρέπει, και να αναχαιτίσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές».

Με εντολή Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Φώτης Λουλουδάκης

Ο Γεν. Γραμματέας
Κων/νος Γραμμάτικας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER