Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γαλλία: Εγκλωβισμός εκατοντάδων επιβατών σε δύο τρένα της Eurostar

Για περίπου πέντε ώρες εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, σε δύο τρένα της Eurostar, στη Γαλλία, έπειτα από ζημιά που υπέστη το εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο.

Εξαγριωμένοι επιβάτες ανήρτησαν στο Twitter ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στα τρένα 10 χιλιόμετρα από την Λιλ σε απόλυτο σκοτάδι, όταν αυτά ξαφνικά ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της βλάβης λίγο μετά τις 6 μμ χθες Πέμπτη.

Η βλάβη ακινητοποίησε δύο υπέρ-ταχείες αμαξοστοιχίες, μία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λονδίνο και μία Λονδίνο-Βρυξέλλες, ενώ επηρέασε τα δρομολόγια και άλλων τρένων Eurostar.

«Σταμάτησε στο πουθενά. Χωρίς ρεύμα. Χωρίς εξήγηση. Ο χειριστής του τρένου έκανε επείγουσα έκκληση για γιατρό. Βγάλτε με από εδώ μέσα», έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες, ο Φαμπιάν Νταρίζ.

«Εγκλωβισμένη μέσα σε τρένο Eurostar στην Λιλ για δύο ώρες λόγω διακοπής ρεύματος!!! Φοβάμαι ότι η νύχτα θα είναι μεγάλη!!», έγραψε μία άλλη επιβάτης, η Άνι Γκρουμ.

Η εταιρεία έστειλε συμβατικά τρένα, με κινητήρες ντίζελ, για να μεταφέρουν τους επιβάτες στην Λιλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Δυστυχώς ένα χαλασμένο εναέριο καλώδιο τροφοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα δύο τρένα Eurostar να ακινητοποιηθούν έξω από την Λιλ και φροντίζουμε ώστε να παραλάβουμε τους επιβάτες με τρένο ντίζελ».

Ο ίδιος είπε ότι οι πόρτες του τρένου μπορούσαν να ανοίξουν, αλλά δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν για λόγους ασφαλείας μέχρι να έρθει το τρένο που θα τους μετέφερε.

Οι υπηρεσίες της Eurostar, που συνδέει σιδηροδρομικά τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και τεχνικών προβλημάτων, ενώ πολλά είναι τα παράπονα επιβατών που κατηγορούν για αγένεια το προσωπικό των τρένων αυτών.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου