Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τμ. Μεταφορών και Δικτύων ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο μέρος του υπουργείου Μεταφορών παραμένει στον... αυτόματο πιλότο

Στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο υπουργός έδωσε ένα ξεκάθαρο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται και πόσο τον ενδιαφέρει:

Η παραγωγικότητα και η λειτουργία των Υπηρεσιών του, όταν ήδη έχουν περάσει 13 μέρες (και βλέπουμε) από τις 29/10/2014 που τέθηκε σε ισχύ ο νέος οργανισμός, χωρίς να έχει στελεχωθεί καμία από τις Υπηρεσίες του τέως Υπουργείου Μεταφορών από υπαλλήλους, ενώ μόλις χτες ανακοινώθηκαν οι πρώτες τοποθετήσεις της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων.

Έτσι σε όσες υπηρεσίες δεν έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι και κυρίως στις νέες που συστήνονται με τον νέο Οργανισμό, απλώς δεν λειτουργεί τίποτα (αφού δεν έχουν κανένα υπάλληλο). 

Εκτός των άλλων επισημαίνουμε την πλήρη αδιαφορία για την ανασφάλεια που προκαλεί στους υπαλλήλους αυτή η αδράνεια: “Εύγε κύριε Υπουργέ, ολόκληρο (μέχρι χτες) και ένα μεγάλο τμήμα ακόμα του Υπουργείου παραμένει στον αυτόματο πιλότο.”

Η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η δεοντολογία, όταν σε πολλές περιπτώσεις οι τελευταίες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Υπηρεσίες του Υπουργείου παραβιάζουν κατάφωρα τη νομιμότητα που τέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4275/14. 

Προκαλούμε τον: 
Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αν τολμάει να πληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους υπαλλήλους, πόσοι ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ τμηματάρχες που είχαν τοποθετηθεί με επιλογή, παραμένουν απλοί υπάλληλοι ενώ ταυτόχρονα άλλοι υπάλληλοι που δεν είχαν θέση ευθύνης τοποθετήθηκαν τμηματάρχες  

Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ενημερώσει τον προαναφερθέντα Υπουργό, ότι αυτή η πράξη είναι προδήλως παράνομη.

Αναρωτιόμαστε πως η κυβέρνηση με τέτοιου είδους συμπεριφορές συνεχίζει και επιμένει ότι πραγματικά προωθεί την αξιολόγηση των υπαλλήλων με αξιοκρατικά κριτήρια;

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου