Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Διακίνηση ηρωίνης με τουριστικά λεωφορεία!

Διακίνηση 20 κιλών ηρωίνης με λεωφορείο που μετέφερε... ποδοσφαιρική ομάδα!
Το κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Αλβανία μέσω Ελλάδας, χρησιμοποιούσε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για τις μεταφορές των ναρκωτικών.

Στην τελευταία περίπτωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, Αλβανική ομάδα ποδοσφαίρου είχε ταξιδεύσει με τουριστικό λεωφορείο στην Τουρκία για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο οδηγός του κατά την επιστροφή, τοποθέτησε μεταξύ των αποσκευών των ποδοσφαιριστών, σακβουαγιάζ που περιείχαν περίπου 20 κιλά ηρωίνης.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος και κατάφεραν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση να συλλάβουν δύο από τα μέλη της και να κατάσχουν τη σημαντική ποσότητα της ηρωίνης. 

Έχουν συλληφθεί ένας 43χρονος Έλληνας, αλβανικής εθνικότητας και ένας 41χρονος από την Αλβανία, επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δραστηριότητες του κυκλώματος, που μετέφερε τις ποσότητες της ηρωίνης χρησιμοποιώντας τουριστικά λεωφορεία.

Οι μεταφορές γίνονταν κατ’ επιλογή, όταν τα λεωφορεία μετέφεραν αποστολές, συλλόγους και πρόσωπα, που θα κινούσαν, όσο το δυνατόν λιγότερες υποψίες για ενδεχόμενη διενέργεια ελέγχου. 

Σημειώνεται ότι στην τελευταία περίπτωση δεν έχει προκύψει κάποια εμπλοκή υπευθύνων ή μελών της Αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, στη διακίνηση της ηρωίνης.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου