Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΟΑΣΘ: Ποια νυχτερινά δρομολόγια βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής

Δύο προτάσεις κατέθεσε ο ΟΑΣΘ στο δήμο Θεσσαλονίκης για την επιστροφή ορισμένων νυχτερινών δρομολογίων, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη διακοπή τους τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος είχε δεσμευτεί να εξετάσει το ζήτημα για να βγουν ξανά στους δρόμους μετά τα μεσάνυχτα λεωφορεία, συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα κυκλοφορίας Γιώργο Δημαρέλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός εξετάζει να επαναφέρει στους δρόμους, εκτός από τη γραμμή 78Ν που εξακολουθεί να κυκλοφορεί, τις γραμμές 27 της Σταυρούπολης και του 14 της Άνω Τούμπας. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την εκ νέου δρομολόγηση των γραμμών 27, 14 και 3.

Στο τραπέζι του διαλόγου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος κατέθεσε πρόταση για τη δρομολόγηση μιας νέας γραμμής, που θα καλύπτει όλη την οδό Λαγκαδά, την Εγνατία και την οδό Λαμπράκη, με τα λεωφορεία να κυκλοφορούν έως τις 02.00 και τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα.

Ζητούμενο, πάντως, παραμένει το κόστος κυκλοφορίας των νυχτερινών δρομολογίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα γίνει στάθμιση μεταξύ των πιθανών εσόδων και των δαπανών που θα απαιτηθούν. Εάν προκύπτει διαφορά, το μεγαλύτερο μέρος της θα το καλύψει ο ΟΑΣΘ, ενώ για το υπόλοιπο θα κληθούν να συνεισφέρουν οι εμπλεκόμενοι δήμοι, δηλαδή, ανάλογα με το σενάριο που θα προκριθεί, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Σταυρούπολης και Πυλαίας-Πανοράματος.

Όλες οι προτάσεις βρίσκονται υπό συζήτηση και ο ΟΑΣΘ εκτιμά πως, μετά την απάντηση που θα λάβει, σε μία ή δύο εβδομάδες, θα είναι δυνατή η επαναφορά των νυχτερινών δρομολογίων στους δρόμους της πόλης.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου