Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς λεωφορεία τα παιδιά με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Λύση στο θέμα της μεταφοράς ζητούν οι γονείς παιδιών με αναπηρίες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εδώ και τρεις μήνες η μεταφορά των παιδιών από ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον "αέρα".

Οι γονείς συναντήθηκαν χτες με τον Αντιπεριφεριάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά ζητώντας να βρεθεί λύση άμεσα.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν οι γονείς "Η λύση δεν πρέπει να είναι μόνο για φέτος". Χαρακτηριστικό είναι πως το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι και λύθηκε στα τέλη του Νοέμβρη...

"Τα παιδιά μπορούν να πάθουν ακόμα και κατάθλιψη μένοντας μακριά από τον μικρόκοσμό τους" επεσήμαναν οι γονείς στη συνάντηση.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης "Πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και να ζητήσει ευθύνες. Εδώ έχουμε κακοποίηση ανάπηρων παιδιών. Τα παιδιά αυτά είναι στα σπίτια τους ενώ θα έπρεπε να είναι στα σχολεία".

Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί τόνισαν στον κ. Παπά ότι η τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτό το διάστημα δεν μπορεί να πάρει άλλες αναβολές και πρέπει να βρεθεί λύση μια για πάντα. Οι γονείς έχουν ήδη προβλήματα λόγω της κατάστασης των παιδιών τους και αυτή τη στιγμή το θέμα της μεταφοράς τους προσθέτει ένα ακόμα.

Ο κ. Παπάς από την πλευρά του λέει ότι "είναι η τρίτη διαπραγμάτευση που γίνεται. Εύχομαι οι λεωφορειούχοι να αποδεχθούν τους όρους και έτσι από την Τρίτη να έχουμε κανονικά τα δρομολόγια". 

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι συμμερίζεται την αγωνία των γονιών και των παιδιών αλλά ωστόσο επισημαίνει ότι "λόγω νόμου δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε επίταξη ούτε ανάθεση. Είναι ένας διαγωνισμός που θέτεις τους όρους και κάποιοι πρέπει να τους αποδεχτούν".


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου