Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΣΘ: Παρουσίαση προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταφορών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και της πρότασης του ΣΑΣΘ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταφορών 2014

Στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Μεταφορών στη Φρανκφούρτη το ΣΑΣΘ παρουσίασε πρόσφατα το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) καθώς και τη πρότασή του για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη.

Στην αποστολή του ΣΑΣΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του φορέα, Ιωάννης Παλαιστής, ο εξωτερικός συνεργάτης και Διευθυντής της ομάδας έργου Μάνος Βουγιούκας καθώς και η συγκοινωνιολόγος μηχανικός συνεργάτης του φορέα Δήμητρα Κομνιανού.

Το ΣΒΑΚ αποτελεί ένα ισχυρό «όπλο» για τη διεκδίκηση σημαντικότατων πόρων ώστε να αποκτήσει υποδομές και εξοπλισμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε και ενέκρινε το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», που είναι το πρώτο στην Ελλάδα και η πόλη αποκτά προτεραιότητα στην αξιοποίηση διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων για την κατασκευή έργων και την υλοποίηση δράσεων, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου