Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αυξήθηκαν τα πειρατικά ταξί

Σημαντική αύξηση φαίνεται να καταγράφουν οι πειρατές-οδηγοί ταξί, με το υπουργείο Υποδομών να έχει γίνει δέκτης πολυάριθμων καταγγελιών και αναφορών πολιτών και επαγγελματικών του κλάδου της μεταφοράς επιβατών.

Όπως ενημερώνει το αρμόδιο υπουργείο με ανακοίνωσή του, μεταφορά επιβατών με κόμιστρο, επιτρέπεται μόνο από Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ και ΕΙΔ.ΜΙΣΘ.) καθώς και από Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να μισθώσουν ΕΙΧ αυτοκίνητα με οδηγό, με ελάχιστη σύμβαση έξι ωρών, από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία και εταιρείες ιδιοκτητών ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Οποιαδήποτε μεταφορά επιβατών με κόμιστρο, πραγματοποιείται με άλλα μέσα πλην των προαναφερομένων, πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι σύννομη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους ίδιους τους επιβάτες, καθώς ούτε τα οχήματα, ούτε οι οδηγοί έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και κατά συνέπεια καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο έλεγχος και η εύρεση αμφοτέρων σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι προφανές ότι μη εγκεκριμένα οχήματα για τη μεταφορά επιβατών (τεχνικός έλεγχος, ειδική άδεια οδήγησης του οδηγού, ΚΤΕΟ, έλεγχος ορίου ηλικίας αυτοκινήτου κτλ) αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να αποφεύγονται.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που αντιλαμβάνονται σχετικά φαινόμενα, να απευθύνονται άμεσα στις Αρχές. Οι οδηγοί τέτοιων οχημάτων τιμωρούνται και με χρηματικό πρόστιμο και με φυλάκιση κατ’ εφαρμογή ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

ΠΗΓΗ:www.capital.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου