Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

To τελειότερο αυτοκίνητο...ever!

Η Porsche 911 και η Citroen DS ανήκουν στα Άγια Δισκοπότηρα της αυτοκίνησης. Ένα στούντιο ντιζάιν από τις ΗΠΑ είχε την έμπνευση να δημιουργήσει το τελειότερο αυτοκίνητο ενώνοντας τα δυνατά σημεία αυτών των δύο ξεχωριστών μοντέλων. Έτσι έκοψε δύο τέτοια αυτοκίνητα στη μέση, τα ένωσε και γεννήθηκε η μοναδική 911 DS, η οποία είναι εμπρός Porsche και πίσω Citroen.

Όλα αυτά έγιναν στον υπολογιστή, καθώς πρόκειται για animation, αφού δεν πήγαινε κανενός η καρδιά από το τιμ των σχεδιαστών, να πριονίσει και να καταστρέψει δύο τόσο υπέροχα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά δεν επρόκειτο για καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού αναφερόμαστε σε δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα, όσον αφορά στο σχήμα, στις διαστάσεις και στις επιδόσεις. Για να μην μιλήσουμε για το γεγονός, ότι στην Porsche βρίσκεται ο κινητήρας τοποθετημένος πίσω και στη Citroen εμπρός.

Γιαυτό και ο κινητήρας της Porsche έπρεπε να περιστραφεί κατά 90 μοίρες και τα καθίσματα της DS να μετατοπιστούν σχεδόν 30 εκατοστά προς τα εμπρός, ώστε να χωρέσει -θεωρητικά- το μοτέρ στο πορτ-μπαγκάζ της Citroen.

Τα δύο μισά αμαξώματα συγκρατούνται μαζί χάρη σε μία βάση από αλουμίνιο, για να μην διαλυθεί το υβρίδιο από Porsche 911 και Citroen DS.

Δείτε τις φωτογραφίες:





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου