Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Κινδυνεύει η ασφάλεια των σχολικών εκδρομών» καταγγέλλουν οι οδηγοί πούλμαν

Την παρέμβαση των αρμοδίων υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας για την ασφαλή διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών με τα πούλμαν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΟΣΜΕ, οι επαγγελματίες οδηγοί υποχρεώνονται να παραμένουν στο τιμόνι έως και 17 ή 20 ώρες!

«Φοβόμαστε ότι αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ασφάλεια των μετακινήσεων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεμιστοκλής Αμπλάς σε σχετική επιστολή προς τα δυο υπουργεία, την οποία κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό.

«Πολλοί εργοδότες σε ΚΤΕΛ και σε τουριστικά γραφεία, όπως δείχνουν και οι έλεγχοι της Αστυνομίας, παραβιάζουν συστηματικά το ωράριο εργασίας, ενώ παρακινούν τους οδηγούς να υπερβαίνουν και τα όρια ταχύτητας», λέει η ΟΣΜΕ, επισημαίνοντας ότι ήδη «έχει καταργηθεί η υποχρέωση θεώρησης του βιβλίου δρομολογίων».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ιδιαίτερα μετά την δραστική μείωση των προστίμων στα κατώτερα όρια για παραβάσεις σοβαρών κανονισμών.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει το πρόστιμο για τις παραβάσεις ταχογράφου, το οποίο μειώθηκε στα 220 ευρώ από τα 900 ευρώ που ήταν ως τον περασμένο Αύγουστο.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου