Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Διορία έξι μηνών για τη διαπίστευση των ΚΤΕΟ

Ένα εξάμηνο διορία έχουν τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ όλης της χώρας προκειμένου να λάβουν διαπίστευση σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17020, όπως πλέον ορίζεται από τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό νομοσχέδιο που αφορά στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμπεριέλαβε σχετική τροπολογία που επιχειρεί να βάλει τέλος στις διαφορές μεταξύ των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Μια από τις βασικότερες αιτίες διαμάχης μεταξύ των ιδιωτικών και των δημόσιων ΚΤΕΟ ήταν το γεγονός ότι, η πρώτη κατηγορία ήταν υποχρεωμένη να λάβει την σχετική διαπίστευση ωστόσο, τα δημόσια ΚΤΕΟ με συνεχείς παρατάσεις, είχαν εξαιρεθεί από την εν λόγω υποχρέωση.

Πλέον οι όποιες ανισότητες δεν υφίστανται και, μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου, όλα ανεξαιρέτως τα ΚΤΕΟ της χώρας, επιβάλλεται να διαθέτουν διαπίστευση σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17020.

Το εν λόγω πρότυπο είναι κατά πολύ αυστηρότερο σε ότι αφορά σε θέματα που σχετίζονται με την εμπειρία και την τεχνική κατάρτιση του προσωπικού που διενεργεί τους ελέγχους.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρότυπο έχει υιοθετηθεί από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων πολλών χωρών της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Λιθουανία, η Λετονία κ.ά.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου