Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Παν αττική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στην προωθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (12:00) έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία) και καλεί το σύνολο των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Η κυβέρνηση κωφεύει και εξακολουθεί να βαδίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιβάλλοντας πειθαρχικές διώξεις στους εργαζομένους στα ΑΕΙ και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση αφενός του δικαιώματος στην εργασία και αφετέρου των Κοινωνικών Αγαθών που συρρικνώνονται, θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη».

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «μεθοδεύει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία το 2014, εμμένοντας στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής της».

«Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ, των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 320 εκατ. ευρώ, των παροχών ασθενείας προς τους ασφαλισμένους κατά 539 εκατ. ευρώ, της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ κατά 334 εκατ. ευρώ και του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ κατά 2,2 δισ. ευρώ, η αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ από Πάροχο Υπηρεσιών Υγείας σε «Αγοραστή» Υπηρεσιών από το κρατικοδίαιτο μεγάλο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο στην Υγεία, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις από τη νέα δεξαμενή των 9.970 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, η συνέχιση των συγχωνεύσεων, των δια συνδεόμενων Νοσοκομείων της Περιφέρειας και το κλείσιμο 770 υπο-στελεχωμένων Κλινικών – Τμημάτων, συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα στη δημόσια Υγεία».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι «ήδη 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με τραγικές επιπτώσεις, ακόμη και με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού. Υπονομεύονται οι δομές ψυχικής υγείας με το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα με τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία - χειρουργεία στα Νοσοκομεία διευκολύνεται η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. 

Ταυτόχρονα γίνεται πιο δραματική η θέση των ασθενών, εξαιτίας των νέων επιβαρύνσεων για τη νοσηλεία τους (25 ευρώ), για τη φαρμακευτική αγωγή τους, για τις παροχές ασθενείας, ενώ παράλληλα οι ανασφάλιστοι, που υπερβαίνουν πια τα 3,5 εκατ., εγκαταλείπονται στον προκλητικό εμπαιγμό των healthvoucher».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου