Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέα παρέμβαση για φτηνές αστικές συγκοινωνίες

Με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο Μεταφορών, σωματεία και φορείς έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις για φτηνές, σύγχρονες και τακτικές αστικές συγκοινωνίες. 

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες, τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και οι Επιτροπές Ανέργων τους, οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας, οι δυνάμεις του ΜΑΣ, σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων διεκδικούν:
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ.
  • Αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με βάση τις ανάγκες του λαού.
Τα παραπάνω αιτήματα έθεσε αντιπροσωπεία των φορέων στον υφυπουργό Μ. Παπαδόπουλο. Επίσης, παρέδωσαν εκατοντάδες υπογραφές στήριξης που συγκέντρωσαν στα αιτήματά τους και απαίτησαν για μια ακόμη φορά να «σβηστούν» οι κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων σε βάρος ανέργων, φοιτητών και σπουδαστών, μαθητών και συνταξιούχων.

Το επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν με νέες συσκέψεις και κινητοποιήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Ανέργων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκεντρώνει υπογραφές με εβδομαδιαίες εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ. 

Ακόμα, καλεί τους άνεργους και τους εργαζόμενους να ενημερώνουν το Σωματείο για περιπτώσεις επιβολής προστίμου σε ανέργους, προκειμένου να οργανωθούν παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ: rizospastis.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου