Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Ουρά ο κόσμος για τα τέλη κυκλοφορίας του 1 ευρώ!


Η εντυπωσιακά για πρώτη μέρα μεγάλη συμμετοχή των πολιτών που ήθελαν να υπογράψουν χθες το πρωί στην Εφορία Πύργου την κοινή αίτηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με 1 ευρώ...δεν επέτρεψε στα μέλη του «Κινήματος ενός ευρώ» να προχωρήσουν στην κατάθεση της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρόλο που ήταν παρών ο δικαστικός επιμελητής που είχαν καλέσει.

Χθες λοιπόν, την κοινή αίτηση υπέγραψαν καταθέτοντας τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόταν (αριθμός ταυτότητας και αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας), 150 άτομα, αφού σχηματίστηκε μια ουρά δεκαπέντε μέτρων και ο κόσμος πύκνωνε. 

Έτσι, όπως εξήγησε το μέλος του Κινήματος κ. Γιώργος Δούνιας, αποφάσισαν να συνεχίσουν και σήμερα το πρωί, (πάλι στις 8.30 ανανεώνεται το ραντεβού για κάθε ενδιαφερόμενο) την συλλογή υπογραφών και να καταθέσουν μαζικά την αίτηση με όσες υπογραφές θα έχουν στη διάθεσή τους, παρουσία βεβαίως δικαστικού επιμελητή που θα παρευρεθεί ξανά. 

Όπως εκτιμά ο κ. Δούνιας, σήμερα θα συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες υπογραφές και επειδή το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ενδέχεται να συνεχιστεί και Δευτέρα- Τρίτη η συλλογή υπογραφών με νέα συμπληρωματική αίτηση. Αυτό θα αποφασιστεί σήμερα, ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρχει.

Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε από το Κίνημα του 1 ευρώ από προχθές, αλλά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν δέχθηκε το αντίτιμο του 1 ευρώ για τα τέλη του 2014 επικαλούμενο γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα μέλη του Κινήματος όμως, αποφάσισαν να κάνουν μαζικά την κατάθεση με δικαστικό επιμελητή και έτσι γίνεται τώρα.

Διότι το Κίνημα, επιμένει ότι από την στιγμή που καταθέτεις ένα Ευρώ υπέρ δημοσίου έναντι τελών κυκλοφορίας και αναφέρεις τους λόγους της κατάθεσης εγγράφως οι αρχές είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.

Mόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά, και με την άδειά της, επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ’ αυτή. (Σύνταγμα 'Αρθρο 10 παρ1 &2). Κατά συνέπεια, το υπουργείο οικονομικών έχει υποχρέωση να αποδείξει ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό.

Νέο λοιπόν ραντεβού σήμερα και ξανά… τραπεζάκι έξω από την εφορία Πύργου για την συλλογή των υπογραφών για την πληρωμή των τελών με ένα ευρώ και αναμένεται συνέχεια.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου