Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΣΑΣΘ πρωτοπορεί συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Καμπάνια της Διεθνούς Ένωσης Δημόσιων Μεταφορών (UITP)

Tο ΣΑΣΘ ως ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών (UITP) συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία της «Κερδίζουμε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-Grow with Public Transport!» υποστηρίζοντας την προσπάθεια για διπλασιασμό του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς των δημόσιων μεταφορών μέχρι το 2025. 

Η εκστρατεία στοχεύει στους πολιτικούς ιθύνοντες σε όλο τον κόσμο για ευαισθητοποίηση για περισσότερες και καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες. Παρέχει επίσης καθοδήγηση σε φορείς λήψης αποφάσεων, σε δημόσιες αρχές αστικών μεταφορών και σε παρόχους συγκοινωνιακού έργου, για το πώς να βελτιώσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ προσφέρει και εργαλεία για να τους βοηθήσουν στην εφαρμογή βιώσιμων λύσεων κινητικότητας.

Η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών καλεί τα μέλη της σε 92 χώρες να προσαρμόσουν τα μηνύματα της εκστρατείας στα δημόσια δίκτυα μεταφοράς τους ενθαρρύνοντάς τα να ενταχθούν στην κίνηση «Όλοι Μαζί για την Προώθηση των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών». 

Για να συμπέσει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), οι πόλεις σε όλο τον κόσμο θα εμφανίσουν το σύνθημα «Κερδίζουμε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» στα οχήματα των δημοσίων συγκοινωνιών, στους σταθμούς, στις στάσεις, στις ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Το ΣΑΣΘ είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στην καμπάνια αυτή. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα πλεονεκτήματα των αστικών συγκοινωνιών. Ενημερωτικές αφίσες θα υπάρχουν σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ η καμπάνια θα κορυφωθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 με κοινή υπαίθρια έκθεση του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ κ. Ιωάννης Παλαιστής δηλώνει ότι το ΣΑΣΘ κατάφερε να γίνει μέλος αυτής της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών. Το ΣΑΣΘ δεν είναι υπεύθυνο μόνο για το σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε μακροχρόνιο πλαίσιο, αλλά ενδιαφέρεται αφενός για την άμεση ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου για τα πλεονεκτήματα που έχει η μετακίνηση του πολίτη με τις αστικές μεταφορές. Τόνισε πως μέσα από συλλογικές προσπάθειες πετυχαίνουν οι στόχοι της βιώσιμης κινητικότητας που αρμόζουν στη Θεσσαλονίκη, βελτιώνεται η εικόνα των αστικών μεταφορών και κατ’ επέκταση της ίδιας της πόλης. «Όλοι μαζί χαράζουμε μια νέα πορεία για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου