Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δήμος Αθηναίων αλλάζει όνομα στη Δημοτική Αστυνομία και αναζητά υπαλλήλους

Η Δημοτική Αστυνομία μπορεί ουσιαστικά να καταργήθηκε, με την ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά ο δήμος Αθηναίων βρήκε την εναλλακτική λύση. Δημιουργεί μία νέα διεύθυνση, που αναλαμβάνει αρμοδιότητες που είχαν οι δημοτικοί αστυνομικοί και αναζητά 300 υπαλλήλους για τη στελέχωσή της.

Πρόκειται για τη Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Χώρου, τη δημιουργία της οποίας ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Λιβάνιος. Μέχρι τώρα, έχουν κάνει αίτηση 120 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που εντάσσονται στις εξαιρέσεις από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, ενώ ζητούνται περίπου άλλοι 200 υπάλληλοι από τη λίστα της κινητικότητας.

Η εισήγηση του κ. Λιβανίου ήταν η νέα Διεύθυνση να ασκεί παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ. τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, τον έλεγχο των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τον έλεγχο τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, την εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, την ελεγχόμενη στάθμευση, την επίδοση εγγράφων και τη διενέργεια αυτοψιών.

Στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου παραμένει ο έλεγχος των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER