Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταγραφή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω του συστήματος «Εργάνη». Η διαδικασία θα διαρκέσει δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση μετά από σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τη γγ του υπουργείου Άννα Στρατινάκη και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, «στις 16 Νοεμβρίου, θα έχουμε την "ακτινογραφία" των μισθωτών με ακρίβεια και με κάθε λεπτομέρεια: Πόσοι, ποιοι και πού εργάζονται, με τι μισθούς και με τι τύπο σύμβασης.

«Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια "πυξίδα" που θα μας επιτρέπει, πλέον, να ασκούμε στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, με βάση τα πραγματικά και αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς εργασίας και όχι "στα τυφλά" με απλές εκτιμήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου με το βήμα αυτό «οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με τις επιχειρήσεις, διενεργώντας αποτελεσματικότερους ελέγχους προστατεύοντας αυτές που με νομιμότητα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και το κράτος».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER