Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

60ο Διεθνές Συνέδριο για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες «UITP Γενεύη»: Τι μέλλει γενέσθαι στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες;

Ο Διεθνής Οργανισμός για τις Δημόσιες Μεταφορές (UITP) αριθμεί περισσότερα από 3.400 μέλη από 92 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται φορείς, εταιρείες και οργανώσεις που σχετίζονται με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Με 128 έτη ιστορίας, το 60ο συνέδριο του International Association of Public Transport που διοργανώθηκε από 26 – 30 Μαΐου στη Γενεύη, συγκέντρωσε για μια ακόμη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, με θέμα τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο των λεωφορείων αλλά και όλα τα μελλοντικά σχέδια που αφορούν στη βελτίωση των αστικών μεταφορών (σιδηρόδρομος, Μετρό, τρόλεϊ, Τραμ και λεωφορεία) στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Όπως προαναφέραμε, ο Διεθνής Οργανισμός UITP (International Association of Public Transport), ιδρύθηκε στις 17 Αυγούστου του 1885, όταν 50 εκπρόσωποι από τον χώρο των αστικών μεταφορών (συγκεκριμένα των Τραμ) από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου. 

Έκτοτε, ο UITP αναπτύχθηκε σημαντικά και μετά από 128 χρόνια, αριθμεί περισσότερα από 3.400 μέλη από 92 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στην πορεία των ετών, η δομή του UITP αλλά και οι αρμοδιότητες του επεκτάθηκαν και πλέον περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλο το φάσμα των δημόσιων αστικών –ή μη- μεταφορών (σιδηρόδρομος, Τραμ, Μετρό, τρόλεϊ ή λεωφορεία). 

Παρότι η έδρα του Οργανισμού διατηρήθηκε στις Βρυξέλλες, αρκετές περιφερειακές μονάδες του έχουν δημιουργηθεί, ενώ τα διεθνούς φήμης συνέδρια του φιλοξενούνται από πολλές μεγάλες πόλεις. 

Μέσα στο 2013, το 60ο Συνέδριο του UITP φιλοξενήθηκε στην πόλη της Γενεύης (Ελβετία) και συμμετείχαν σε αυτό 2.097 ειδικοί από 78 χώρες.

Παράλληλα όμως, τα Συνέδρια του UITP, πέραν από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ημερίδες και αξιόλογα εργαστήρια που διεξάγονται κατά τη διάρκεια τους, έχουν να επιδείξουν και μεγάλης κλίμακας εκθέσεις όπου οι διεθνείς εταιρείες κατασκευής μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία κ.ά.), συγκεντρώνονται για να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα τους και τις λύσεις που εξελίσσουν για τις βιώσιμες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον και με βελτιωμένες παροχές, δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος.

Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που στο 60ο Συνέδριο της Γενεύης, περισσότεροι από 25.500 επισκέπτες έσπευσαν να δουν από κοντά τις νέες προτάσεις οχημάτων καθώς και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου από 326 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ. 

Ας δούμε μαζί τις σημαντικότερες εξ αυτών…


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER