Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Φορολογικές δηλώσεις 2013 παράταση έως 30/08

Την δυνατότητα υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2013 στο taxisnet μέχρι την 30 Αυγούστου 2013 και την παράταση της προθεσμίας μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοίνωσε χθες επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει για τις φορολογικές δηλώσεις και την εμπρόθεσμη υποβολή τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, ότι προτίθεται να δώσει παράταση με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, ως προαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών. 

Στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η δυνατότητα υποβολής για όλες φορολογικές δηλώσεις 2013, δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους - για πρώτη χρονιά φέτος - ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). 

Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με τη νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες. 

Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Τονίζεται επίσης ότι ακόμα ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2013 καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Το υπουργείο ενημερώνει ότι ο προγραμματισμός για την υποβολή όλων των δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014 θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο με σκοπό τη δημιουργία πλάνου για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών, αλλά και να ανακοινωθούν οριστικές, αμετάκλητες, ημερομηνίες υποβολής το Δεκέμβριο, πράγμα που θα επιτρέψει το σωστό προγραμματισμό εργασίας για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου την επόμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου