Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση για την συγχώνευση Aegean-Olympic

Παρατείνεται έως τις 16 Οκτωβρίου η ημερομηνία λήψης οριστικής απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αίτημα εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν προγραμματισμένο να εκδώσει την οριστική της απόφαση στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ορισμένες πρόσθετες παραχωρήσεις που φαίνεται ότι προσέφερε η Aegean Airlines οδήγησαν στην παράταση της προθεσμίας, καθώς η Κομισιόν έκρινε ότι απαιτείται πρόσθετος χρόνος για την εξέταση των νέων δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Olympic Air ανακοίνωσε την αναστολή του δρομολογίου Αθήνα - Ρόδος από τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς και τις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τις 14 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή η Aegean Airlines διακόπτει τις πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη, Κω και Κέρκυρα δίνοντας έμφαση στο δίκτυο του εξωτερικού στο οποίο έχει επιλέξει να επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια.

Κύκλοι της αεροπορικής αγοράς δεν παρέλειψαν να συσχετίσουν τη διακοπή των παραπάνω δρομολογίων με την εν εξελίξει έρευνα της Κομισιόν. Στις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο οι δύο εταιρείες είχαν αποκτήσει ανταγωνιστή, ο οποίος όμως αποχώρησε μετά την κρίση στην Κύπρο. Πρόκειται για την Cyprus Airways η οποία εκτελούσε τα εν λόγω δρομολόγια και η παρουσία της είχε αποτελέσει μάλιστα ένα ισχυρό επιχείρημα της Aegean Airlines προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αποχώρηση ωστόσο της κυπριακής εταιρείας προκάλεσε πρόσθετο πονοκέφαλο σε Aegean Airlines και Olympic Air.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER