Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ποινές 12μηνης φυλάκισης σε επτά νεαρούς για συνθήματα στον ΟΑΣΘ

Οι καταδικασθέντες - στην πλειονότητά τους φοιτητές - ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν συνθήματα μόνο σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε επτά νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για συνθήματα που έγραψαν σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου από την Αθήνα κατά την πτώση του από τρόλεϊ.

Οι καταδικασθέντες -στην πλειονότητά τους φοιτητές- ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν συνθήματα μόνο σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, ζημιές που δεν περιλαμβάνονταν ωστόσο στο κατηγορητήριο, το οποίο κάνει λόγο για φθορές σε στάσεις και οχήματα του Οργανισμού, καθώς και στο άγαλμα του «Ελ. Βενιζέλου» στην πλατεία Δικαστηρίων.

Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους μόνο για τις φθορές στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αντίθετα αθώωσε έξι άτομα που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση, καθώς, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ήταν απλά περαστικοί από το σημείο που έγινε η αστυνομική επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τις προκληθείσες φθορές.

Οι συλλήψεις των νεαρών έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 19χρονου.

Οι νεαροί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου