Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρόταση του ΗΑΤΤΑ για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα ελληνικά νησιά


Μια πρόταση που θα συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του κλάδου της ακτοπλοΐας και θα μειώνει παράλληλα τα κόστη, καταθέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Hatta), Γιώργος Τελώνης.

Ο κ. Τελώνης σημειώνει ότι είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε την ποιοτική, ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ των νησιών, προκειμένου να επιτύχουμε την εξυπηρέτηση των αναπτυγμένων ήδη νησιών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη των μη αναπτυγμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει επανασχεδιασμός του δικτύου με τη δημιουργία βασικών γραμμών/κορμών και «αντενών» για πλέγματα νησιών. Η δημιουργία αντενών αποτελεί πρόταση του ΗΑΤΤΑ, τα τελευταία χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες, η πρόταση επαναδιατυπώθηκε από τον κ. Τελώνη, σε ημερίδα στη Νάξο, με θέμα το ακτοπλοϊκό δίκτυο των Κυκλάδων, όπου έγινε δεκτή τόσο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας όσο και από τις τοπικές πολιτικές ηγεσίες.

Με τη δημιουργία βασικών γραμμών/κορμών και «αντενών», μπορούν να μειωθούν τα κόστη και να υπάρχει καλύτερη και συχνότερη εξυπηρέτηση. Το μειονέκτημα της μετεπιβίβασης μπορεί να αντισταθμιστεί με σωστές και έγκαιρες ανταποκρίσεις, αναφέρει ο κ. Τελώνης, ο οποίος επικαλείται το παράδειγμα των αεροπορικών ανταποκρίσεων. 

Φανταστείτε, σημειώνει, ένα δίκτυο ανταποκρίσεων της Ελλάδας, όπως το αεροπορικό, με τις άλλες χώρες, στα ελληνικά νησιά πόσες δυνατότητες θα δημιουργούσε για τους νησιώτες και τους επισκέπτες μας. Βεβαίως, χρειάζονται ακρίβεια, αξιοπρεπείς χώροι αναμονής και κυρίως τα πλοία που θα συνδέουν τα βασικά νησιά με τα υπόλοιπα μικρότερα να μπορούν να ταξιδεύουν με τις ίδιες καιρικές συνθήκες. 

Παράλληλα, ο κ. Τελώνης αναφέρεται και σε ένα ακόμη σοβαρό θέμα, που απασχολεί κυρίως τις τουριστικές επιχειρήσεις. Δεν αρκεί, όμως, η καλή σύνδεση. Χρειάζεται και ο έγκυρος και έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER