Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σιδηρόδρομος: Αθήνα-Πάτρα σε 2 ώρες (το 2017 και βάλε)


Το 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα στην ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνα) και ο χρόνος διαδρομής Αθήνα- Θεσσαλονίκη θα μειωθεί στις 3,5 ώρες και Αθήνα - Πάτρα στις 2 ώρες, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κων. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στη διημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα «Έργα Μεταφορικών Υποδομών ως Μοχλός Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».

Θα είναι άξονας υψηλών ταχυτήτων και αυξημένης χωρητικότητας, εξοπλισμένος με σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροκίνησης, και σύνδεση με τα βασικά εμπορευματικά κέντρα, τους κύριους λιμένες και τους διεθνείς μεταφορικούς άξονες, υπογράμμισε ο κ. Σπηλιόπουλος.

ΕΡΩΤΗΜΑ
Αυτό που μέχρι τώρα παραμένει ως ερώτημα είναι πως θα γίνεται η σύνδεση Αθήνα-Πάτρα σε ώρες όταν δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα έργα για Ψαθόπυργο, δεν έχει δημοπρατηθεί το τμήμα προς Ρίο και δεν υπάρχει χρηματοδότηση για το τμήμα Ρίο-Πάτρα;

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως ούτε το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα έχει χρηματοδότηση.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER