Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι πάθαμε ομαδικό αλτσχάιμερ

Από που λοιπόν ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει πως περνά ο ελληνικός λαός. Πήγε ποτέ να συναντήσει φτωχούς πολίτες; Πήγε να δει πώς διαβιούν μετά τις περικοπές που ο ίδιος αποφάσισε;

Πώς γνωρίζει δηλαδή ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στον πάτο και πώς υπόσχεται ότι θα κυβερνήσει ο....
ίδιος και θα κάνει τη ζωή όλων καλύτερη όταν είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της δραματικής διετίας για τη χώρα;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι γνωρίζει πως υπάρχει δυσαρέσκεια και πικρία στην κοινωνία, ότι ξέρει πως σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, ότι γνωρίζει πώς είναι να μειώνεται η σύνταξη αλλά και για τον φόβο που νιώθει κανείς να μην χάσει τη δουλειά του σε μία ηλικία δύσκολη για προσαρμογή, να νιώθει η νέα γενιά ότι έχει αδικηθεί.

Τα γνωρίζει όλα αυτά διότι ο ίδιος τα δημιούργησε. Ποιον πάει να κοροϊδέψει τώρα;

Τα ψέματα τέλειωσαν. Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλά αφού είναι μια κεντρική πηγή ψεύδους, παραπλάνησης, σκληρότητας για τον ελληνικό λαό και το κυριότερο: Υποτέλειας στον ξένο παράγοντα.

Στο πολιτικό του μανιφέστο, έπειτα από τη… δύσκολη και… αμφίρροπη νίκη του είπε ότι είναι ώρα για αλήθειες κι ότι αποδέχεται ότι έγιναν λάθη. Έρχεται λοιπόν ο ίδιος να δώσει νέα πνοή στην Ελλάδα και να πει τώρα αλήθειες. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να τον πιστέψουμε. Και γιατί δεν έλεγε τις αλήθειες του τόσο καιρό; Τι τον εμπόδιζε; Απολύτως τίποτε, απλά η εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η απαρχή μιας ακόμη περιόδου ψεμάτων, αλαζονείας, προσπάθειας χωρίς ντροπή να γίνει πρωθυπουργός ένας αρχιερέας του ψεύδους. Θα τον αφήσει ο ελληνικός λαός; Φυσικά όχι, τον έχει πάρει χαμπάρι τόσο καιρό.

Ο κ. Βενιζέλος δεν ήρθε ξαφνικά στον κόσμο μας με παρθενογένεση. Έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει παντού, όπου κι αν του ανετέθη μια αποστολή.

Να ξεχάσουμε άραγε την περίοδο της χλιδής των ολυμπιακών αγώνων όταν ξόδευε χρήματα του ελληνικού λαού και μοίραζε εκατομμύρια για έργα που δε χρειάζονταν η Ελλάδα; Τότε που όλοι του έλεγαν να κάνει προκατ γήπεδα για να διαλυθούν μετά του Αγώνες κι αυτός στο όνομα του μεγαλοϊδεατισμού, έφτιαχνε στάδια που τώρα αραχνιάζουν;

Έκανε λόγο για νέα αφετηρία τονίζοντας: «Επανιδρύθηκε σήμερα μία σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης». Μα είναι δυνατόν; Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ να πιστεύαμε είναι δυνατόν να θέλαμε αυτό το ΠΑΣΟΚ; Αν ήθελε να είναι πραγματικός ηγέτης θα άλλαζε όλους και όλα. Πρόσωπα, σύμβολα, ιδέες, τα πάντα. Δεν το κάνει διότι είναι δέσμιος του δικού του παρελθόντος.

Έκανε λέει και αυτοκριτική. «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων» καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».

Με μια συγγνώμη καθάρισε δηλαδή; Να πάμε στις εκλογές να τον ψηφίσουμε γιατί έτσι αόριστα παραδέχθηκε τα λάθη του;

Όχι, δεν μπορεί να περάσει έτσι η προσβολή του κ. Βενιζέλου. Η παρουσία του και μόνο, η προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός, προσβάλλει τον ελληνικό λαό. Κι αν κάποιοι πιστεύουν σ’ αυτή τη… δήθεν μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα καταδικάσουν σύντομα τον κ. Βενιζέλο. Διότι πρόδωσε αυτή την παράταξη, αυτό το όραμα. Ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει έτσι εύκολα.

Είπαμε, να πάθουμε αλτσχάιμερ, αλλά ομαδικό πάει πολύ.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου