Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για τη μείωση των μισθών κατά 22%

"Αντισυνταγματικά τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο Νο2" καταγγέλει στο Newsit o γ.γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Την ακύρωση της πράξης του Υπουργικου Συμβουλίου με την οποία τέθηκεσε ισχύ η μείωση των μισθών κατά 22% ζητά η ΓΣΕΕ με προσφυγή που θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσιούκης "εξετάζουμε όλες τις νόμιμες παραμέτρους προκειμένου να ακυρώσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα προσφύγουμε σε όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να δείξουμε πως τα νέα μέτρα είναι οχι μόνο αντισυνταγματικά αλλά παραβιάζουν και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Τα νέα μέτρα πλήττουν εκαττομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ "οι επιπτώσεις των μέτρων αποτυπώνονται στη βίαιη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, οι οποίοι, μετά την πρωτοφανή δραματική μείωση και αυτών ακόμη των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οδηγούνται απροκάλυπτα στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.
Πρόκειται για μέτρα που, μέσω της βίαιης επέμβασης στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταλύουν τη συλλογική αυτονομία και οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Εκθεμελιώνουν κάθε έννοια προστασίας που παρέχει το Εργατικό Δίκαιο της χώρας, πλήττουν τη συνδικαλιστική ελευθερία και οδηγούν σε περαιτέρω μείωση εισοδημάτων αλλά και σε ύφεση την οικονομία".

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER