Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στα 30,75€ τα διόδια στην Αθηνών - Θεσ/νίκης, στα 11,50€ στην Αθηνών - Πατρών και στα 12,45€ στην Αντιρρίου - Ιωαννινών

Με την λειτουργική ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, ήτοι της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Ιόνιας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (ο Μορέας έχει παραδοθεί πλήρως), συμπληρώνεται και το «παζλ» των διοδίων.

Έτσι, η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, για ένα ΙΧ, κοστίζει 30,75 ευρώ. Συνολικά, οι σταθμοί διοδίων είναι 11-12: Αφίδνες, Θήβα, Τραγάνα, Αγία Τριάδα, Μαυρομαντήλα, Πελασγία, Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι, Πυργετός/Τέμπη (εάν ακολουθήσεις την παλιά εθνική), Λεπτοκαρυά, Κλειδί, Μάλγαρα.

Στη διαδρομή Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, η Ολυμπία Οδός θα λειτουργεί πέντε μετωπικούς σταθμούς, ήτοι στην Ελευσίνα, στον Ισθμό, στο Ζευγολατιό, στον Ελαιώνα Αιγιαλείας και στο Ρίο, με κόστος διοδίων 11,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας παραχώρησης, η περιμετρική της Πάτρας θεωρείται αστικός δρόμος και δεν θα έχει διόδια.

Στην Ιόνια Οδό, ήτοι στη διαδρομή Αντιρρίου - Ιωαννίνων (όταν παραδοθεί ολόκληρη), η Νέα Οδός θα λειτουργεί τέσσερις σταθμούς διοδίων: στην Κλόκοβα, στο Αγγελόκαστρο, το Μενίδι και το Τέροβο, έναντι 12,45 ευρώ.

Επομένως, εάν προστεθεί και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (Ι.Χ. 13,30 ευρώ), η διαδρομή Αθήνας - Ρίου - Ιωαννίνων θα κοστίζει 37,25 ευρώ.

Τέλος, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ξυνιάδα - Τρίκαλα) θα λειτουργεί δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων: στους Σοφάδες και στα Τρίκαλα, οι οποίοι θα «χρεώνουν» τα ΙΧ 3,10 ευρώ και 1,95 ευρώ αντίστοιχα. Μετέπειτα, θα προστεθούν διόδια σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου