Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Το εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ "πονάει" και... τσούζει τους φοιτητές

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς σπουδαστές της Πάτρας οι οποίοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους καθημερινά.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τα εισιτήρια και την επιβαρυμένη τιμή τους, όπως υποστηρίζουν, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ζωή τους στην πόλη, σε μία εποχή που χρήματα δεν υπάρχουν και όλοι είναι αναγκασμένοι να ζουν με στερήσεις.

Η γνώμη τους, την οποία καταθέτουν στο patrasevents.gr, είναι ότι το 1,60, η τιμή δηλαδή του εισιτήριου, είναι αρκετά «τσουχτερή» για τα οικονομικά δεδομένα αρκετών φοιτητών, πόσο μάλλον όταν αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δύο, τρία εισιτήρια ή και τέσσερα, ακόμα, την ημέρα.

Ένας φοιτητής χρειάζεται δηλαδή για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μετακίνησης του, κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξεως του 3,80 ευρώ. Ποσό που αν το πολλαπλασιάσουμε επί πέντε, όσες οι καθημερνές μέρες της εβδομάδας στις οποίες ο φοιτητής θα πρέπει να μετακινηθεί για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Όπως τονίζουν τα έξοδα για έναν φοιτητή για να μπορέσει να ζήσει μία αξιοπρεπή ζωή, σε μία "ξένη" πόλη που δεν έχει το... φαγητό της μαμάς του και είναι αναγκασμένος να πληρώνει ένα σωρό πάγια (ενοίκια, ΔΕΗ, κινητό, ΟΤΕ κλτ) είναι πλέον αρκετά.

Αυτό που ζητούν είναι να μειωθεί το εισιτήριο, αλλά και αν είναι δυνατόν η μη πληρωμή του, η δωρεάν δηλαδή μετακίνηση, για τους σπουδαστές εκείνους που θα έχουν στην διάθεση τους το φοιτητικό τους πάσο, αλλά και που αποδεδειγμένα, έχοντας τα σχετικά πιστοποιητικά, προέρχονται από αδύναμες οικονομικά οικογένειες. 

ΠΗΓΗ: patrasevents.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου