Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Καλαμάτα: Φανάρι στην Αρτέμιδος ζητεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για να μην κλείσει η νησίδα

Φανάρι ζητάει τώρα στην Αρτέμιδος το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, από το Δήμο Καλαμάτας, εμμένοντας στην άποψή του να μην κλείσει η νησίδα και τα λεωφορεία του να μπορούν να στρίβουν αριστερά, κάθετα στην Αρτέμιδος, για να μπαίνουν στο σταθμό. Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε με έγγραφο του ΚΤΕΛ, όπως έγινε γνωστό χθες από το δήμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας πήρε απόφαση να κλείσει η νησίδα στην οδό Αρτέμιδος, στο ύψος του ΚΤΕΛ. Αυτό προβλέπει εγκεκριμένη μελέτη του δήμου και μάλιστα η δημιουργία νησίδας σε όλο το μήκος της Αρτέμιδος περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη εργολαβία του δήμου, για την αναβάθμιση της Αρτέμιδος, που από μεθαύριο Σάββατο με την παράδοση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας θα αποτελεί την κύρια είσοδο - έξοδο της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι η νησίδα στο ύψος του ΚΤΕΛ κλείστηκε προσωρινά, την περασμένη εβδομάδα με πλαστικό πλέγμα, αλλά άνοιξε ξανά. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης είπε στην "Ε" ότι το άνοιγμα παραμένει προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης στην Αρτέμιδος, που υλοποιεί ο δήμος με εργολαβία του.

Σύμφωνα με το έργο αναβάθμισης της Αρτέμιδος και με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα λεωφορεία τα οποία οδεύουν στο σταθμό θα κινούνται μέχρι το βόρειο άκρο της οδού Αρτέμιδος, θα εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο του "Μορέα", στη συμβολή Αρτέμιδος και συνδετήριας με τον περιφερειακό οδού και ύστερα θα κατεβαίνουν την Αρτέμιδος και με ασφάλεια θα μπαίνουν στο σταθμό. 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου