Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Δέσμευση Π. Κουρουμπλή για τήρηση της νομιμότητας στις ΣΣΕ στη συνάντηση με ΠΝΟ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε, τη Δευτέρα 21/11, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός δήλωσε ότι έχει μελετήσει το υπόμνημα της Ομοσπονδίας και υποσχέθηκε πνεύμα καλοπροαίρετης συνεργασίας με τους συνδικαλιστές, ώστε να βρεθούν σημεία συμφωνίας και να προωθηθούν και από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η συνεργασία θα είναι στο ίδιο πνεύμα, καλής προαίρεσης, με τον προηγούμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Εκ μέρους της ΠΝΟ, ο Γ.Γ. Γιάννης Χαλάς εξέφρασε την ευχή να λυθούν, έστω και κάποια από τα προβλήματα των Ναυτικών.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας επέμειναν στα θέματα που αφορούν τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία. 

Επισήμαναν τους κινδύνους από την υπερφορολόγηση των ναυτικών, ενώ υποστήριξαν ότι ενδεχόμενη τάση να ικανοποιηθούν εφοπλιστικά συμφέροντα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κινδύνους, ακόμα και για την ασφάλεια των πλοίων.

Τόνισαν τη σημασία που έχουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η τήρησή τους, όπως και η ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε σχετικά: «Άκουσα με προσοχή τους ανθρώπους που παλεύουν με τη θάλασσα» και τόνισε τη δέσμευσή του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα ισχύσει για όλους, με ευθύνη όλων των στελεχών του υπουργείου». 

ΠΗΓΗ: metaforespress.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου