Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «κούρεψε» την παράταση των 26 άγονων αεροπορικών γραμμών

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «κούρεψε» την παράταση των άγονων γραμμών. Ζητώντας πρόσθετες διευκρινίσεις, ανάγκασε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ελαχιστοποιήσει σε 2 μήνες, αντί 6, την παράταση 26 άγονων αεροπορικών γραμμών.

Αρχικά, η ΥΠΑ είχε παρατείνει για το διάστημα 1η Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου τις συμβάσεις των άγονων γραμμών, πετυχαίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις μείωση μισθωμάτων. Η Olympic Air έλαβε 16 δρομολόγια και οι Αstra και Sky Express από 5 έκαστος, έναντι 19,8 εκατ. συνολικά.

Ωστόσο, η ΥΠΑ αναγκάστηκε να «κουρέψει» τις συμβάσεις έως τις 31 Μαΐου, προκειμένου να προσκομίσει τα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε το Ελεγκτικό (οι ανάδοχοι είναι οι ίδιοι, το συνολικό αντιστάθμισμα έφτασε τα 6,6 εκατ.).

Από την αεροπορική αγορά ακούγεται ότι «η ΥΠΑ, εφόσον πάρει το πράσινο φως του Ελεγκτικού, πιθανότατα θα παρατείνει τις συμβάσεις για άλλους 4 μήνες».

Άλλοι αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό, σημειώνοντας ότι «από την αρχή, η όλη διαδικασία και η 6μηνη επέκταση των συμβάσεων κινούνταν στα όρια της νομιμότητας».

Πάντως, το προσεχές διάστημα η ΥΠΑ θα δημοσιεύσει, σε δημόσια διαβούλευση, το μεγάλο διαγωνισμό των άγονων γραμμών, δηλαδή τον διαγωνισμό με την 4ετή διάρκεια. Σε αυτό το σημείο, ακούγεται ότι οι άγονες γραμμές θα είναι οι ίδιες σε αριθμό, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου