Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 2 Νοέμβρη και 24ωρη στις 12 Νοέμβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ αποφασίστηκε 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Νοέμβρη και 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Δείτε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕΜΕΝ
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, αποφασίστηκε 48ωρη Πανελλαδική απεργία από τις 2 Νοέμβρη 06:00 έως 4 Νοέμβρη 06:00 και 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι «τώρα μας ψήφισε ο λαός και έχουμε νωπή εντολή να προωθήσουμε τα μέτρα του μνημονίου», οι ταξικές δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απάντησαν ότι «οι κυβερνήσεις δεν έχουν εισιτήριο απεριορίστου διαδρομών», αυτό διδάσκει η ιστορία και η ιστορία κινείται με την ταξική πάλη.
Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τόσο το πόρισμα των «σοφών», όσο και οι τοποθετήσεις μεταξύ αυτών του Υπουργού Εργασίας κ.Κατρούγκαλου στη χτεσινή τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό», που δήλωσε ότι «τα ελλείμματα του ΝΑΤ οφείλονται στους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες».
Επανειλημμένα έχουμε απαντήσει στη φαιά προπαγάνδα τόσο εμείς όπως και το ΝΑΤ με έγγραφο του στις 18/7/2002, ότι «21 πολιτικοί πρόσφυγες έχουν συνταξιοδοτηθεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα».
Ο ανιστόρητος υπουργός της «αριστεράς» αν δεν ξέρει, ποιοί ήταν πολιτικοί πρόσφυγες και γιατί, ποια ήταν η δράση της ΟΕΝΟ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στον φασισμό, στον ναζισμό και η συμβολή της με τους χιλιάδες νεκρούς και πολιτικούς εξόριστους, να πάει να μάθει.
Είναι συκοφάντης, διαστρεβλωτής και υπηρέτης του εφοπλιστικού κεφαλαίου, θέλει να κρύψει τους πάνω από 60.000 ανασφάλιστους ναυτεργάτες, που βασιλεύει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, στην πρώτη ναυτιλία στον κόσμο. Δεν θέλει να υιοθετήσει την ομόφωνη πρόταση του συνόλου των ναυτεργατικών σωματείων που είναι: «Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση».
Τα ελλείμματα του ΝΑΤ είναι η απλήρωτη εργασία και η βάρβαρη εκμετάλλευση των ναυτεργατών από τους εφοπλιστές και τις εφοπλιστόδουλες κυβερνήσεις.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, την εργατική λαϊκή οικογένεια, να οργανώσουμε τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, με πλατιές συσκέψεις και να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στον Πειραιά στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά
γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου