Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αστικές συγκοινωνίες Αθηνών: Μικρή αύξηση στα απλά εισιτήρια και μείωση στις κάρτες εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας

«Η βασική πηγή εσόδων είναι οι κάρτες, που πρέπει να διατίθενται σε τιμές προσιτές», είπε η γενική γραμματέας Μεταφορών κ. Πέτη Πέρκα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρή αύξηση στα απλά εισιτήρια. 

Είναι μέτρα προσωρινής διάρκειας, αφού στο τέλος του 2016 προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής πιο ευέλικτης πολιτικής, όπως θέσπιση μειωμένων τιμών σε ώρες που μετακινούνται οι εργαζόμενοι (π.χ. πρωινή αιχμή) και σύνδεση της τιμής με τη διαδρομή του κάθε επιβάτη.

Επικρότησε την εφαρμογή ειδικών μέτρων για ανέργους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά τόνισε ότι πρέπει να προηγούνται συμφωνίες ανάμεσα στον ΟΑΣΑ και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των συγκοινωνιών.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της περικοπής κονδυλίων σε όλο τον δημόσιο τομέα, τα υπουργεία καθυστερούν συστηματικά την εξόφληση των οφειλών τους. 

Πριν από έναν χρόνο έγινε συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας για τη σταδιακή καταβολή των οφειλών από μαθητικά και φοιτητικά εισιτήρια. 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου