Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Φωτοβολταϊκά συστήματα για στάσεις συγκοινωνιών στον δήμο Πηνειού

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. πρωτ. 115342/18-01-2012 απόφασης ένταξης της Πράξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Α.Π.Ε.» με κωδικό MIS 352356 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» υπεγράφη την 26 Απριλίου, σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πηνειού και της αναδόχου εταιρείας INNORA ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ με περίοδο υλοποίησης του συνόλου των εφαρμογών και δοκιμών του έργου το διάστημα των δέκα (10) μηνών από την υπογραφής της σύμβασης και συμβατικό τίμημα 110.700,00 €.

Το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξήντα (60) αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε όλες τις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

«Στόχος του είναι η εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας ενέργειας για την λειτουργία των στάσεων που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφού το σύνολο της ενέργειας που απαιτείται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των διάσπαρτων- απομακρυσμένων σημείων εξυπηρέτησης (στάσεων) των αστικών συγκοινωνιών θα παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα που θα βρίσκονται ενσωματωμένα στο κέλυφος της στάσης ενώ παράλληλα θα υπάρχει παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ενέργειας και ορθής λειτουργίας του συνόλου των στάσεων», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

ΠΗΓΗ: tsantiri.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου