Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Στις 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο ψηφιακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα


Την είσοδο της Ελλάδας στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης σηματοδοτεί το πρώτο ψηφιακό συνέδριο Electric Vehicle Conference, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Με διακεκριμένους ομιλητές το Electric Vehicle Conference παρουσιάζει τα νέα δεδομένα που φέρνουν στη χώρα μας οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και οι χρηματοδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι θεσμικοί παράγοντες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις σχετικά με το νέο αυτό εγχείρημα. Θα μιλήσει ο Rolf Ganter, Head CIO European Equities, κατάλληλος σε θέματα επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ως επικεφαλής επενδύσεων για την Ευρώπη στην UBS.

Επιπλέον, ο διευθυντής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνησης, Jayson Dong θα μιλήσει για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και θα εστιάσει στις μπαταρίες, εξηγώντας πώς θα δημιουργηθούν εξειδικευμένα εργοστάσια που θα καλύπτουν την ελληνική αγορά. 

Ενώ, ο Christian Will, υπεύθυνος των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών φορτηγών στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, θα παρουσιάσει τα οφέλη που έχει για κάθε εταιρεία η στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Την ομάδα των Ευρωπαίων ομιλητών ολοκληρώνουν η Christina Bu, γενική γραμματέας της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνησης, η οποία θα εξηγήσει πώς η σκανδιναβική χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την Κίνα και να είναι πλέον πρώτη σε ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων και η Maria Wiese, διευθύντρια του CEVT, του πλέον έγκριτου think-tank της σύγχρονης κινητικότητας παγκοσμίως, η οποία θα γνωστοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς και θα αποκαλύψει ποιες είναι οι τεχνολογίες που θα επικρατήσουν έως το 2030. 

Eπίσης ο Dr James Edmondson, επικεφαλής Αναλυτής Τεχνολογίας της IDTechEx, μίας από τις κορυφαίες εταιρίες επιχειρηματικών συμβούλων στον κόσμο, που δείχνει το δρόμο για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, θα εξηγήσει πώς οι εταιρίες μπορούν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, θεσμικοί και εξαιρετικοί ομιλητές από την Ελλάδα, όπως στελέχη από ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και το Πράσινο Ταμείο, καθώς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα αναλύσουν το πρόγραμμα επιδοτήσεων και φορολογικών απαλλαγών που συνδέεται με την ηλεκτροκίνηση.

Από πλευράς Ελλήνων ομιλητών θα συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Αντύπας, Business Unit Manager, Department Automation, Power & Motion, UTECO, Αντώνιος Κλάδας, Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κυριάκος Κοφίνας, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ, ‘Ακης Λιούνης, Γενικός Διευθυντής Arval Hellas, Κωνσταντίνος Μαγκανιώτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Λειτουργίας Τηλεμέτρησης, ΔΕΔΔΗΕ, Σοφοκλής Μακρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος και Τεχνολογιών Υδρογόνου, Παύλος Παπαϊορδάνου, Electromotivo, Γιώργος Παπαναστασίου, Πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αγρινίου, Σάββας Πιπερίδης, Επικεφαλής ομάδας TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης και Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.electricvehicleconference.gr0 comments:

Δημοσίευση σχολίου