Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα 3 λεωφορεία Ζέρβα για τον ΟΑΣΘ

Έφτασαν χθες Δευτέρα (31/8) τα πρώτα τρία από τα συνολικά 50 λεωφορεία που έχει αγοράσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, από τη Λειψία, με στόχο να εξομαλυνθεί το ζήτημα των συγκοινωνιών στην πόλη. 

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα λεωφορείο και θα ακολουθήσει η τμηματική παράδοση των υπολοίπων 46 οχημάτων.

Το σύνολο των λεωφορείων τα οποία αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να παραδοθεί στον ΟΑΣΘ σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην πράξη στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και να προσφέρει ανάσα στο επιβατικό κοινό, ανάγκη που καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης.

Πρόκειται για λεωφορεία τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και που στο σύνολό τους είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+). 

Μάλιστα αγοράστηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην τιμή των μόλις 11.000 ευρώ έκαστο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες -μεταξύ των οποίων και το κόστος μεταφοράς τους στη Θεσσαλονίκη- βαρύνουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρησιδάνειο που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΟΑΣΘ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου