Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τρίκαλα: Ξανάρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό...

Ίσως σε κάποιους να έλειψε ή ίσως πάλι για την δημοτική αρχή, το λίγο αργό σε ταχύτητα όχημα, να αποτελεί ένα καλό στοιχείο για την λειτουργία της πόλης.

Το σίγουρο είναι πως το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που κινήθηκε για πρώτη φορά στους δρόμους των Τρικάλων πριν πέντε χρόνια και έκανε την πόλη γνωστή και ξεχωριστή για την καινοτομία της σε ολόκληρο το πανελλήνιο αλλά και εκτός συνόρων, επανέρχεται.

Όπως δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της εταιρίας e-trikala Γιάννης Κωτούλας "στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έρθει στα Τρίκαλα το όχημα που θα κάνει τη χαρτογράφηση της καινούργιας διαδρομής για το λεωφορείο χωρίς οδηγό και τέλος της χρονιάς θα έρθουν τα 2 λεωφορεία χωρίς οδηγό που θα μείνουν μόνιμα στην πόλη και θα κάνουν δρομολόγια".

Όπως φαίνεται, λοιπόν, από τον σχεδιασμό των ιθυνόντων του Δήμου Τρικκαίων αυτήν την φορά το μικρό λεωφορείο θα ακολουθεί μια διαφορετική διαδρομή από την προηγούμενη, λόγω και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει εντός του κέντρου όπως οι ποδηλατόδρομοι που αποτελούσαν στο παρελθόν την δική του πορεία.

Επίσης, τα δύο λεωφορεία, που αυτήν την φορά έρχονται για να μείνουν, θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας στην πόλη των Τρικάλων, είτε μετακινούμαστε με αυτά είτε όχι.

Η αλήθεια είναι πως το λεωφορείο χωρίς οδηγό, ανεξάρτητα από την χρηστικότητά του, με το δικό του αργό και ήρεμο ύφος δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική εικόνα μέσα στους γρήγορους και θορυβώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας. 

ΠΗΓΗ: trikalaenimerosi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου