Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Βόλος: Εκτός κέντρου τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ - Πρόταση Μπέου για το κυκλοφοριακό

Μία καινοτόμα πρόταση φέρνει στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ο δήμαρχος Βόλου, αναφορικά με τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που κάνει ο Αχιλλέας Μπέος, σκέφτεται να απαγορεύσει στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, να διέρχονται από τις κεντρικές αρτηρίες (Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη) και να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους την περιφερειακή οδό. Από εκεί θα υπάρχει διασύνδεση με το κέντρο της πόλης και μετακίνηση με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σκοπός της ενέργειας είναι να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Βόλου από την επιπλέον επιβάρυνση που προκαλούν βαρέα οχήματα.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης μιλώντας στο TheNewspaper.gr τόνισε ότι “μοναδικό μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Αν αυτό εξυπηρετεί τον κόσμο, ας γίνει. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε από τον περιφερειακό, αν αυτό μας υποδειχθεί. 

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα για μερικούς προορισμούς, διότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εκτελεί και ημιαστική συγκοινωνία σε κοντινές περιοχές, όπως η Δράκεια, η Πορταριά κ.α”, ενώ τόνισε ότι τα μοναδικά λεωφορεία που διέρχονται του κεντρικού ιστού είναι εκείνα που καταλήγουν στο Πήλιο. 

“Βελεστίνο, Αλμυρός και εκτός Μαγνησίας, δεν μπαίνουν στο κέντρο” σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου Βόλου και για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Ο Αχιλλέας Μπέος πάντως, και ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους παράνομα στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιούν τους δωρεάν χώρους στάθμευσης που παρέχει ο Δήμος Βόλου, αλλά και τους επί πληρωμή ιδιωτικούς χώρους, αν χρειαστεί να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου