Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Χωρίς εισιτήριο μπαίνουν στις αστικές συγκοινωνίες οι Έλληνες

ΟΑΣΑ: Μόνο τον Οκτώβριο κόπηκαν 6.911 πρόστιμα
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ. Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που κάθε χρόνο δημιουργεί «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με λαθρεπιβάτες που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.


Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά κόπηκαν 6.911 πρόστιμα. Σε σχέση με το Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου