Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Διαμαρτυρία μεταπτυχιακής φοιτήτριας προς το ΚΤΕΛ Κοζάνης...

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησα μόλις τις σπουδές μου και τώρα 15/10/2019 διανύω τη δεύτερη εβδομάδα μαθημάτων.

Όπως όλοι γνωρίζουν με την εγγραφή μας σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της χώρας, κάνουμε αίτηση για φοιτητική ταυτότητα,το λεγόμενο πάσο, το οποίο παραλαμβάνουμε αρκετές ημέρες μετά από γνωστό κατάστημα τηλεφωνίας. 

Ως εκ τούτου, τύπωσα επίσημο έγγραφο του πανεπιστημίου που καταγράφει όλα τα στοιχεία μου, την ημερομηνία εγγραφής στο τμήμα,τον αριθμό μητρώου, ταυτότητας κλπ και χωρίς κανένα πρόβλημα έπαιρνα την έκπτωση της τάξεως του 50%.

Μέχρι σήμερα στα ΚΤΕΛ Κοζάνης, όπου δύο υπάλληλοι, εμφανώς χωρίς καμία πρόθεση να ασχοληθούν, δεν το αποδέχτηκαν καθότι όπως υποστήριξαν δέχονται τέτοιου είδους βεβαιώσεις μόνο από πρωτοετείς. Αμφισβητώντας με μάλιστα!!! 

Παρ’ όλα αυτά και ενώ με προσέβαλαν με την αμφισβήτηση τους, πρόθυμα πρότεινα να τους δείξω ότι απαραίτητο χρειάζεται για να πεισθούν ότι όντως είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια!!!

Σε ποιο κράτος εν έτη 2019 θα γινόταν αυτό;;; 

Αναγκάστηκα παρά τις εξηγήσεις και την ενόχληση μου να κόψω ολόκληρο εισιτήριο, χρήματα τα οποία δεν περισσεύουν στη σημερινή ελληνική μέση οικογένεια!!! 

Ποιος νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως όπως ο πρωτοετής προπτυχιακού επιπέδου χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα να πάρει το φοιτητικό πάσο στα χέρια του, έτσι και ο μεταπτυχιακος φοιτητής που βρίσκεται στο πρώτο έτος σπουδών ισχύουν ακριβώς τα ίδια;;; Πώς να έχω πάσο ενώ τώρα ξεκίνησα το β' κύκλο σπουδών μου;;;

Λυπούμαι που ακόμη και σήμερα τέτοιες γραφειοκρατικές ηλιθιότητες υπερισχύουν και δεν απορώ γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Με εκτίμηση,
Αναγνώστρια του KOZANILIFER.GR 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου