Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ Bus: Υπολειτουργεί η εφαρμογή για τα αστικά λεωφορεία

Η εφαρμογή ΠΑΤΡΑ Bus, η οποία ενημερώνει τους χρήστες για τα δρομολόγια, τις θέσεις των λεωφορείων, τις στάσεις κλπ. υπολειτουργεί μια και δεν ενημερώνει για τον χρόνο που υπολείπεται μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στις στάσεις. 

Το πρόβλημα παρατηρείται εδώ και 2 - 3 περίπου μήνες γεγονός που έχει απογοητεύσει χρήστες, με κάποιους να σχολιάζουν ότι θα την απεγκαταστήσουν μια και τους καταλαμβάνει χώρο στο κινητό. 

Όπως αναφέρουν πηγές του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Πάτρας στο thebest.gr από την πλευρά τους διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία της εφαρμογής, ωστόσο η διαχείριση είναι ευθύνη του Δήμου μια και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα summit το οποίο διαχειριζόταν η ΑΔEΠ.

Προβλήματα μη λειτουργίας ή υπολειτουργίας εμφανίζουν και κάποιες από τις «έξυπνες» στάσεις. Μάλιστα για τα θέματα αυτά έχει καταθέσει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ο επικεφαλής της παράταξης Κοινοτικόν Θεόδωρος Ντρίνιας.

«Από την άλλη, το πιλοτικό δίκτυο «έξυπνων» στάσεων για τα αστικά λεωφορεία, το οποίο μέσω φωτεινών πινάκων στις στάσεις ενημέρωνε το επιβατικό κοινό για τον ακριβή χρόνο άφιξης του κάθε λεωφορείου, υπολειτουργεί βαριά. 

Σε πολλές στάσεις οι πίνακες πια δεν δείχνουν τίποτε ενώ σε όσες ακόμα (υπό) λειτουργούν, η παντελής έλλειψη συντήρησης δυσκολεύει την εμφάνιση των πληροφοριών. Υποτίθεται ότι το αρχικό αυτό δίκτυο θα επεκτεινόταν και σε άλλες πολλές στάσεις μέσα στην πόλη. 

Το ίδιο προβληματική έχει καταστεί και η έτερη εφαρμογή της ΑΔΕΠ, το Πάτρα Bus, η οποία υποτίθεται ενημερώνει τους πολίτες στα κινητά τους για δρομολόγια και χρόνους άφιξης των αστικών», αναφέρει από την άλλη.

Πηγές του Δήμου αναφέρουν στο thebest.gr ότι είχε λήξει η σύμβαση με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα, ωστόσο έχει υπογραφεί νέα σύμβαση και πως σύντομα τα προβλήματα αναμένεται να αποκατασταθούν. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου